27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialDe ce a fost clasat dosarul accidentului ministrului Bode din 2020

De ce a fost clasat dosarul accidentului ministrului Bode din 2020

Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului general a clasat dosarul accidentului în care a fost implicat anul trecut fostul ministru al Transporturilor din Guvernul Orban, Lucian Bode, actual ministru de Interne și de Justiție în Guvernul Cîțu, au transmis surse judiciare pentru G4media.ro.

„S-a emis soluție de clasare și pentru șoferul SPP. Nu au fost întrunite elementele constituitive ale unei infracțiuni” conform surselor judiciare pentru G4media.

Pe 30 august 2020, mașina lui Lucian Bode, atunci ministrul transporturilor, a fost implicat într-un accident rutier pe drumul național care leagă Pitești de Râmnicu Vâlcea.

Autoturismul în care se afla ministrul circula pe contrasens, încălcând linia continuă, pe drumul dintre Vâlcea spre Pitești. Autoturismul demnitarului a acroșat o altă mașină, care circula regulamentar. În urma ciocnirii Lucian Bode nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

O cameră video amplasată pe o motocicletă a surprins momentele de dinainte și de după accident. Filmarea, efectuată cu o cameră montată pe casca unui motociclist, începe când acesta este depășit de mașina oficială, care avea girofarul pornit.

Lucian Bode nu se afla la volan în momentul accidentului. Potrivit poliţiştilor, Bode era pasager în autoturismul respectiv şi nu a avut nevoie de îngrijirile medicilor. Celelalte persoane implicate în accident au suferit răni uşoare, aşa că nimeni nu a mers la spital.

S-au aflat motivele pentru care a fost clasat dosarul

Parchetul General a transmis, marți, motivele pentru care dosarul privind accidentul în care a fost implicată mașina lui Lucian Bode a fost clasat.

În privința infracțiunii de vătămare corporală din culpă, fapta nu este prevăzută de legea penală.

În privința cercetării privind accidentul de muncă, urmat cu incapacitate temporară de muncă, nu au fost întrunite elementele de tipicitate ale acestei infracţiuni.

Nu au fost întrunite nici elementele de tipicitate ale infracţiunii de omisiune a sesizării.

Totodată, s-a dispus clasarea și în privința infracțiunii de încălcarea consemnului, întrucât nu au existat acțiuni sau inacțiuni dintre cele prevăzute în normele de incriminare a acestei infracțiuni, transmite jurnalul.ro.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...

Reforma poliției americane s-a amânat chiar și la patru ani de la decesul lui George Floyd

Moartea lui George Floyd a devenit un strigăt de mobilizare pentru echitate și justiție rasială, dar patru ani mai târziu, calea spre o reformă...

Consiliul Concurenței dorește o liberalizare a pieței de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe de o parte, întărirea reglementării pe zona de transport alternativ, iar pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă