12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialDe ce a amendat CNCD Automobil Clubul Român

De ce a amendat CNCD Automobil Clubul Român

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat Automobil Clubul Român (ACR)  pentru o campanie în care sunt prezentate busturi de femei şi comparate cu fructe, informează Digi24.

Astfel, CNCD a amendat Automobil Clubul Român cu 2.000 lei, pentru campania „Hai să facem centura greu de ignorat!”. 

Sancţiunea vine după ce Coaliţia pentru Egalitate de Gen a semnalat că mesajele şi imaginile pe care le promovează această campanie lezează dreptul la demnitatea personală a femeilor din cauza conţinutului misogin al acestora, anunţă Asociaţia Front.

Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), Societatea de Analize Feministe AnA, Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen, Asociaţia pentru Drepturile Femeilor Rome E-Romnja şi Asociaţia Front au depus în luna decembrie 2014 o petiţie împotriva Automobil Clubul Român şi Publicis România semnalând că această campanie le pune pe femei într-o situaţie degradantă, umilitoare şi are un caracter pornografic care nu are nicio legătură cu siguranţa rutieră şi măsurile de respectare a acestora.

Coaliţia pentru Egalitate de Gen a sesizat că în clipul de promovare a campaniei se face o trecere în revistă a tipurilor de bust feminin, corelându-le cu fructe sau legume, în funcţie de formă sau mărime. În plus, femeile sunt încurajate să se fotografieze purtând centura, pentru a contribui la „sensibilizarea” bărbaţilor.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă