20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDatorii imense, Apagrup in pragul falimentului

Datorii imense, Apagrup in pragul falimentului

Datoriile la apa pe care populatia municipiului Botosani le are in prezent vor fi prezentate actualului Guvern. Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Constantin Contac, a declarat ca va adresa prefectului Cristian Roman o informare privind datoriile pe care municipiul Botosani le are catre societatea Apagrup (aceasta fiind o unitate in subordinea Consiliului Judetean) si va cere achitarea lor de urgenta, pentru ca altfel unitatea risca sa intre in faliment.

Potrivit acestuia, numai de la populatia municipiului Botosani societatea are de incasat, in urma datoriilor inregistrate, nu mai putin de 120 miliarde de lei. Contac a declarat ca va face o informare la Guvern, prin reprezentantul sau in teritoriu, pentru a lua masuri impotriva volumului mare de datorii create intr-un singur an, avand in vedere ca la sfarsitul anului 2004 acesta nu era mai mare de 40 miliarde de lei. El considera ca o parte din vina pentru datoriile acumulate le are si primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, care – in opinia lui – ar trebui sa duca munca de lamurire cu cetatenii care l-au ales pentru ca acestia sa plateasca darile la stat. Tot el solicita prefectului sa ia o masura in acest sens dupa ce va discuta cu edilul botosanean, fiind reprezentant al Guvernului in teritoriu. In caz contrar, va cere suspendarea oricaror servicii din partea societatii catre municipiu. Practic, aceasta ar insemna ca locuitorii municipiului Botosani sa ramana fara apa la robinete: „Daca societatea Apagrup intra in faliment, intra pentru ca municipiul la care primarul e reprezentant are datorii. Numai de la municipiu societatea trebuie sa incaseze 120 de miliarde de lei. Voi face un material si il voi pune in fata prefectului, sa ia o masura, sa discute cu primarul, altfel opresc apa in municipiu si lumea tot la primar va veni. Intr-un an, datoriile au crescut la 120 miliarde de lei; e foarte mult. Nu putem sa dam servicii fara sa platim”, a declarat Constantin Contac, presedintele CJ Botosani. „Oamenii nu-si pot achita datoriile din cauza saraciei la care i-a adus PSD…”.
Materialul pe care presedintele Consiliului Judetean Botosani l-a solicitat lucratorilor Apagrup SA va fi gata la inceputul saptamanii viitoare si va fi transmis imediat reprezentantilor Guvernului in teritoriu, pentru a evita falimentul societatii. Intrebat despre situatia sesizata de presedintele CJ Botosani, care este si liderul judetean al PSD, primarul liberal Catalin Flutur a declarat ca volumul mare de datorii catre fosta regie de apa este urmare a managementului prost si al starii de saracie create de partidul aflat la guvernare in mandatul trecut. Cu atat mai mult cu cat, potrivit edilului botosanean, municipalitatea nu este nici macar actionara la programul Samptid, in care au fost incluse doar consiliile locale Darabani, Saveni, Dorohoi, Flamanzi si al carei beneficiar este societatea: „E anormal ca Apagrup, care are 80 la suta din teritoriu in municipiul Botosani, sa nu aiba ca actionar Botosaniul… Daca domnul Contac ne accepta ca actionari, putea sa-si dea cu parerea ce si cum platesc oamenii. Datoriile de ordinul miliardelor sunt urmare a managementului defectuos. Starea de pauperizare in care a adus PSD-ul populatia i-a facut pe cetateni sa nu-si plateasca datoriile la apa”, a declarat Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă