19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDatori vanduti pentru caldura de asta-iarna

Datori vanduti pentru caldura de asta-iarna

Peste 250 de miliarde de lei. Aceasta este suma pe care bacauanii o datoreaza societatii de furnizare a agentului termic. Si, pentru ca nu sunt alte solutii, totul se va definitiva in instanta. Deja la unele asociatii au aparut executarile silite.

120 de milioane, datorii

O familie alcatuita din 9 membri are datorii la asociatie de 120 de milioane de lei. „Capii” familiei sunt doi bunici, care au grija de 7 nepoti, parasiti de parinti. Alaturi de ei, alte doua familii sunt trecute pe lista restantierilor, asociatia trebuind sa plateasca la CET peste 3 miliarde de lei – ne-a declarat Mihaela Ilies, administratorul Asociatiei 4G „Aeroportului”.
Majoritatea oamenilor din aceasta asociatie sunt cazuri sociale, persoane disponibilizate, cu familii numeroase. S-a ajuns chiar la executarea silita pentru patru imobile, iar 54 de dosare au fost trimise in instanta”.

Ultima solutie – „vand apartamentul”

Asociatia 87 „Mioritei” a acumulat, numai in iarna care a trecut, 1,2 miliarde de lei datorii catre CET. „Stam foarte prost la incasari”, sustine Zoita Pavel, administrator. Din cauza unei datorii de peste 25 de milioane la intretinere, o familie de pensionari din aceeasi asociatie este nevoita sa recurga la ultima solutie – vinde apartamentul si se muta la tara. Pentru a-si recupera debitele de la locatari, CET Bacau a apelat la o firma de avocatura din Galati. „Este singura solutie – ne-a declarat Vasile Dragusanu, director CET. Societatea merge pe pierderi in fiecare an. Sunt 214 miliarde datorii si alte 36 de miliarde penalitati”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă