15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDascalii ameninta CJ Mures cu executarea silita

Dascalii ameninta CJ Mures cu executarea silita

Conducerea Sindicatului din Invatamant “Spiru Haret” Mures suspecteaza administratia judeteana ca blocheaza banii dascalilor care au castigat procesele cu Ministerul Educatiei pentru o serie de diferente salariale aferente anilor 2001-2005. Presedintele structurii sindicale, Ioan Sacarea, a declarat ca aceasta suspiciune a aparut ca urmare a faptului ca, desi de la nivelul ministerului de resort s-a afirmat in repetate randuri ca banii pentru acoperirea diferentelor salariale pe care trebuie sa le primeasca profesorii au fost disponibilizati, Consiliul Judetean, in calitate de ordonator de credite, nu a virat inca sumele respective decat catre unele consilii locale.
Sacarea sustine ca reprezentantii administratiei muresene nu s-ar fi conformat nici acelor ordine venite de la nivel central, prin care se dispunea aducerea fondurilor destinate platii salariilor din trimestrul IV in trimestrele II si III. In aceste conditii, liderul de sindicat a trimis, ieri, conducerii CJ o adresa in care ameninta ca structura pe care o conduce va demara actiunile de executare silita si va face chiar plangeri penale impotriva celor care nu duc la indeplinire cele peste 200 de hotarari judecatoresti care le dau castig de cauza cadrelor didactice.

CJ sustine ca nu a primit banii dascalilor

“In cazul nerespectarii continutului acestor sentinte (adica neacordarea drepturilor salariale restante), ne rezervam dreptul ca dupa 19 iulie sa anuntam Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Mures, pe de o parte, si Executorul Judecatoresc, pe de alta parte”, se arata in adresa trimisa CJ de Sacarea.
Liderul sindical a mai mentionat ca cele peste 3.000 de cadre didactice din judet trebuie sa primeasca circa 12 milioane RON in urma proceselor castigate in instanta, pana acum fiind platite, potrivit lui Sacarea, doar 4,7 milioane RON.
Reprezentantii CJ Mures sustin, insa, ca nu inteleg de ce Sindicatul “Spiru Haret” se indreapta impotriva lor pentru a obtine fondurile care li se cuvin, in conditiile in care institutia nu detine banii care le revin dascalilor. “Suntem alaturi de cadrele didactice in lupta lor de a-si rezolva drepturile salariale pentru ca merita. Acuz, alaturi de ei, Guvernul ca ce a promis in campania electorala nu face”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, Alexandru Petru Fratean.
Potrivit sursei citate, in aceasta ecuatie, CJ are o implicare minima, fiind doar “un canal prin care ministerul aloca bani pentru plata cadrelor didactice”. Fratean a adaugat chiar ca pana in momentul de fata institutia a facut tot ceea ce i-a stat in putinta pentru a sprijini cadrele didactice.

Cele mai citite

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă