19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDaruri de la Mos Nicolae

Daruri de la Mos Nicolae

Sfantul Nicolae, praznuit astazi de credinciosii ortodocsi si catolici, este considerat unul dintre cei mai iubiti sfinti in traditia populara, aducator de bucurie in casele oamenilor si mai ales copiilor. Bunatatea lui este ilustrata prin mai multe legende. Intr-una din ele se spune ca Sfantul Nicolae a salvat copilele unui nobil sarac de la desfranare, aruncand noaptea, pe ascuns, saculete cu galbeni in casa omului, ca sa aiba zestre pentru cele trei fiice. Potrivit legendei, el a aruncat aurul pentru cea de-a treia fiica prin hornul casei, intr-o soseta pusa la uscat si de aceea a aparut obiceiul agatarii sosetelor la semineu. El este patronul spiritual al Rusiei, Olandei, Greciei, al regiunilor Apulia, Sicilia (Italia), Lorena (Franta) si al multor orase din Germania, Austria, Elvetia, Italia si Belgia. In Romania, Mos Nicolae vine in fiecare an, in noaptea de 5 spre 6 decembrie cu daruri atat pentru copii, cat si pentru adulti. Copiii neascultatori sunt avertizati de parinti ca vor primi doar nuieluse daca nu sunt cuminti.

10.00 sedinta ordinara a cna
Sediul CNA
Consiliul National al Audiovizualului va prezenta studiul "Expunerea copiilor la programele de TV si Radio – modele culturale ale comportamentului de consum", realizat de Institutul Metro Media Transilvania.

11.00 barometrul de opinie
UzinExport
Fundatia Soros Romania organizeaza conferinta de presa de lansare a Barometrului de Opinie Publica, editia octombrie 2007.

12.00 dezbatere publica despre codul de procedura penala
Sediul CCIR
Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Transparency International Romania organizeaza dezbaterea publica "Modificari ale Codului de Procedura Penala".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă