20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDaniel Niculae a avut soarta Rapidului

Daniel Niculae a avut soarta Rapidului

Cu toate ca avea nevoie doar de un egal pentru a prinde primavara europeana, formatia fostului rapidist Daniel Niculae, Auxerre, a pierdut cu 0-1 meciul de acasa cu italienii de la Livorno, din etapa a V-a, ultima, a grupei A in Cupa UEFA. Niculae a intrat pe teren in minutul 62 si a ratat o buna ocazie de a inscrie cu zece minute inainte de finalul intalnirii, cand a reluat periculos cu capul, insa portarul Amelia a retinut mingea. Francezii au parte de infrangere la cel de-al 100-lea meci din cupele europene si parasesc Cupa UEFA. „Este o mare deceptie. Reprosez echipei o relaxare tehnico-tactica inadmisibila la acest nivel. Ne-am aratat din nou lacunele ce ne-au facut viata grea inca de la inceputul sezonului”, a explicat esecul antrenorul celor de la Auxerre, Jean Fernandez. Ex-giulesteanul Daniel Niculae impartaseste astfel aceeasi soarta cu fostii sai colegi de la Rapid pentru care actualul sezon european s-a oprit dupa faza grupelor UEFA. Glasgow Rangers a trecut scurt de Partizan Belgrad si a castigat grupa A, Maccabi Haifa si Livorno insotindu-i pe scotieni in saisprezecimile de finala ale competitiei.
In grupa C, cehii de la Slovan Liberec au sperat degeaba ca portughezii de la Braga sa se impiedice pe teren propriu in fata lanternei rosii, Grasshoppers. Braga s-a impus cu 2-0 si a lasat-o in afara Europei pe Slovan. Dinamo devine astfel singura reprezentanta a Estului care trece de grupele UEFA, din cele 6 echipe estice participante la aceasta faza. In derby-ul grupei C, detinatoarea Cupei UEFA, Sevilla, nu a rezistat acasa in fata olandezilor de la Alkmaar, cedand cu 1-2. Ambele goluri ale batavilor lui Van Gaal au fost marcate de gruzinul Sota Arveladze, cel al victoriei in ultimele secunde. Cele doua formatii erau deja calificate in 16-imi, etapa in care au ajuns, din aceasta grupa, si portughezii de la Sporting Braga.
Grupa D s-a incheiat, in cele din urma, fara surprize, favoritele trecand mai departe. Osasuna si-a asigurat calificarea castigand cu 3-0 pe terenul Parmei, deja promovata in 16-imi, in timp ce francezii de la Lens au prins ultimul „bilet”, in ciuda infrangerii de la Heerenveen.

Cele mai citite

Pariez pe Ostaș!

Dacă lipsește ceva României actuale este instituția anticipării. Hazardul ne guvernează. Mișcările în cercurile politice sunt predictibile, dar nu proiective. Sigur că nu deplângem...
Ultima oră
Pe aceeași temă