14.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialDaniel Constantin: Sunt într-o situație ireconciliabilă cu Dan Voiculescu

Daniel Constantin: Sunt într-o situație ireconciliabilă cu Dan Voiculescu

 Președintele PC, Daniel Constantin, a declarat, marți, că se află într-o situație ireconciliabilă cu președintele fondator al partidului, Dan Voiculescu, informează Gândul.info.

 "Sunt câteva situații despre care am preferat să nu vorbesc în această perioadă, e un conflict care cred că există de mai mult timp și cred că azi, din păcate, suntem într-o situație ireconciliabilă. Cred că s-a ajuns la un punct în care situația poate fi catalogată în acest fel. Clar e faptul că după condamnare și mai ales după prezidențiale, am devenit o țintă principală, cu campanie de presă, pe care nu vreau să le amintesc prea mult, nu vreau să scot în evident un astfel de conflict. S-a ajuns prea departe (cu Dan Voiculescu, n.red), cu campaniile de presă, dar când ești om politic își asumi. S-a ajuns la niște situații pe care nu mi le imaginăm", a declarat Daniel Constantin la Gândul Live. 

Constantin a mai arătat că este adevărat că PC a fost fondat de Dan Voiculescu, dar el îl conduce şi a existat un progres.

"Cred că s-a realizat un progres. Dincolo de faptul că Dan Voiculescu l-a fondat, partidul trebuie să meargă mai departe", a afirmat liderul PC.

El a arătat şi că are un mandat de la colegi până în 2018 să conducă partidul, adăugând că Cristian Popescu Piedone ar fi un bun preşedinte de partid, dar acesta nu-şi doreşte acest lucru.

"Eu nu iau partidul acasă, am discutat deschis cu colegii, dacă există o soluţie mai bună, nu am nicio problemă, dar în momentul de faţă nu există. Nu plecăm cu partidul acasă. În ultimele luni m-am întrebat de ce această campanie. De ce cineva care a creat un partid are obiectivul de a-l distruge. Nu am înţeles de ce un atac la adresa mea şi a partidului. Când există o majoritate în partid de susţinere, încercarea de a mă schimba nu face decât rău partidului. Domnul Piedone este un primar de succes, un administrator extraordinar şi cred că sunt foarte mulţi cetăţeni care sunt mulţumiţi de activiatea sa. Cred că poate fi un preşedinte foarte bun, dar nu-şi doreşte. Niciodată nu a spus aşa ceva, cred că a fost o campanie de presă, a fost un vector folosit în dorinţa de a schimba conducerea partidului", a mai susţinut Constantin.

Liderul PC a mai arătat că a discutat cu Victor Ponta despre această situaţie şi că are o relaţie deschisă şi corectă cu aceasta, care va continua.

Întrebat despre informaţiile apărute în presă în legătură cu numirea preşedintelui PC tineret drept secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, folosindu-se sintagma "blonda lui Constantin", liderul PC a spus că "este o mizerie dintr-un lung şir de mizerii".

Cele mai citite

Hotelurile unde vor fi cazați tricolorii pentru meciurile de la Campionatul European de Fotbal

UEFA a stabilit hotelurile pe care echipele le vor folosi pentru partidele ce se vor desfășura în cadrul turneului final al EURO 2024, organizat...

Cocktailul Molotov al propagandei

Propaganda politică e pe cale să atace și ultimele celule democratice din corpul societății occidentale. Un document de politică de recrutare aparținând celor de la BBC, scurs...

Rusia – Ucraina, ziua 708: Trei morți, în urma unui atac asupra Odesei

O dronă rusească a lovit o zonă comercială în portul ucrainean Odesa, de la Marea Neagră, ucigând trei persoane, au declarat armata ucraineană şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă