13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialDanemarca, cea mai fericită ţară din lume. Cine mai se află în...

Danemarca, cea mai fericită ţară din lume. Cine mai se află în “top 10”

Participanţii la Conferinţa ONU pentru Fericire au vrut să vadă “care este nivelul de fericire în lume” şi au solicitat Universităţii Columbia să prezinte un raport în acest sens, scrie The Huffington Post, citat de Mediafax.

Potrivit raportului pe 2012, Danemarca ocupă, pentru prima dată, primul loc în clasamentul celor mai fericite naţiuni de pe glob, după ce Norvegia a stat pe primul loc mai mulţi ani la rând.

Stabilirea clasamentului s-a bazat pe un scor de evaluare a vieţii, indice ce a luat în calcul o varietate de factori, printre care gradul de sănătate a populaţiei, gradul de securitate a familiei şi locului de muncă, precum şi factori sociali ca libertatea politică şi gradul de corupere a autorităţilor.

Potrivit acestui scor, care era între 0 şi 10, raportul arată că ţările scandinave sunt cele mai fericite din lume, Danemarca fiind pe primul loc, urmată de Finlanda şi Norvegia. Statele Unite ale Americii se situează pe poziţia unsprezece.

La capătul celălalt al clasamentului se află ţări din Africa, precum Benin, Republica Centrafricană, Togo sau Sierra Leone.

Top 10 cele mai “fericite” ţări din lume:
1. Danemarca
2. Finlanda
3. Norvegia
4. Olanda
5. Canada
6. Elveţia
7. Suedia
8. Noua Zeelandă
9. Australia
10. Irlanda

Cele mai citite

Fermierii români renunță să mai folosească îngrășăminte, Faliment sigur

În România, devine tot mai greu pentru fermierii mici să facă agricultură, iar o mare parte dintre ei se îndreaptă către faliment, dacă...

România îşi promovează destinaţiile turistice la Târgul de Turism de la Berlin, în perioada 5-7 martie

Destinaţia turistică România va fi promovată, în perioada 5 - 7 martie, la cel mai mare şi important târg de turism din lume, organizat...

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...
Ultima oră
Pe aceeași temă