19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDanemarca, cea mai fericită ţară din lume. Cine mai se află în...

Danemarca, cea mai fericită ţară din lume. Cine mai se află în „top 10”

Participanţii la Conferinţa ONU pentru Fericire au vrut să vadă „care este nivelul de fericire în lume” şi au solicitat Universităţii Columbia să prezinte un raport în acest sens, scrie The Huffington Post, citat de Mediafax.

Potrivit raportului pe 2012, Danemarca ocupă, pentru prima dată, primul loc în clasamentul celor mai fericite naţiuni de pe glob, după ce Norvegia a stat pe primul loc mai mulţi ani la rând.

Stabilirea clasamentului s-a bazat pe un scor de evaluare a vieţii, indice ce a luat în calcul o varietate de factori, printre care gradul de sănătate a populaţiei, gradul de securitate a familiei şi locului de muncă, precum şi factori sociali ca libertatea politică şi gradul de corupere a autorităţilor.

Potrivit acestui scor, care era între 0 şi 10, raportul arată că ţările scandinave sunt cele mai fericite din lume, Danemarca fiind pe primul loc, urmată de Finlanda şi Norvegia. Statele Unite ale Americii se situează pe poziţia unsprezece.

La capătul celălalt al clasamentului se află ţări din Africa, precum Benin, Republica Centrafricană, Togo sau Sierra Leone.

Top 10 cele mai „fericite” ţări din lume:
1. Danemarca
2. Finlanda
3. Norvegia
4. Olanda
5. Canada
6. Elveţia
7. Suedia
8. Noua Zeelandă
9. Australia
10. Irlanda

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă