11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecial"Dana" creste in sondaje!

“Dana” creste in sondaje!

Sondajul CURS a fost realizat in perioada 18 septembrie-2 octombrie 2006, pe un esantion de 1.053 persoane cu drept de vot si are o marja de eroare de trei procente. De remarcat ca 45% din persoanele intervievate s-au declarat nehotarate in ceea ce priveste intentiile de vot sau au spus ca nu ar vota in caz de alegeri.

Mona “Dana” Musca, apreciata de jumatate dintre romani

La intrebarea: “Ce parere aveti despre urmatoarele personalitati politice din Romania?”, pe primele cinci locuri, din punct de vedere al procentelor, se situeaza presedintele Traian Basescu, consilierul prezidential Theodor Stolojan, Mona Musca, Gigi Becali si Mircea Geoana. Seful statului este apreciat de 67% din romani, iar Stolojan de 55%. Pe locul trei, in mod surprinzator, este situata Mona Musca, despre care jumatate dintre cei intervievati au o parere “buna” sau “foarte buna”. Aceasta, in ciuda faptului ca sondajul a fost realizat dupa ce CNSAS a deconspirat-o ca fiind colaboratoare a fostei Securitati ca politie politica!
Premierul Calin Popescu Tariceanu se situeaza de-abia pe locul al saselea. De remarcat ca numarul celor care au despre el o parere “buna” sau “foarte buna” (47%) este aproape egal cu al celor care au o parere “proasta” sau “foarte proasta” (46%).
Pe ultimele trei locuri ale clasamentului se gasesc Marko Bela (apreciat de doar 21% din respondenti), Gheorghe Ciuhandu (23%) si Dan Voiculescu (24%).

Confirmat: PSD – 22%

Conform datelor inregistrate in sondajele realizate de CURS in ultimele 18 luni, Alianta PNL-PD a pendulat continuu intre 42% si 50%. In aceeasi marja se mentine si acum, intrunind 45% din preferintele de vot ale electoratului, ceea ce inseamna o crestere de doua procente fata de luna iulie. In schimb, principalul partid de opozitie, PSD, isi continua caderea abrupta. De la circa 44% prin 2004, a ajuns, conform ultimelor date CURS, la 22%! Matusa Tamara, drumurile dese la DNA ale unor lideri social-democrati, deconspirarea altora drept informatori ai fostei Securitati si subtierea randurilor prin plecarea unor nume sonore si-au pus serios, se pare, amprenta asupra evolutiei PSD.
Schimbari nesemnificative in ceea ce priveste dinamica de vot a electoratului inregistreaza PRM (13%) si UDMR (5%). La fel, PC, care continua sa se situeze sub pragul electoral. Deasupra celor cinci procente necesare accederii in Parlament se mai situeaza doar PNG, condus de Gigi Becali, in vreme ce PNTCD nu reuseste sa obtina decat 1% din intentiile de vot. Se pastreaza insa mare, in continuare, numarul celor care declara ca nu intentioneaza sa mearga la vot sau ca nu stiu cu cine sa voteze: aproape jumatate din cei intervievati.
O a treia intrebare a sondajului CURS a vizat situatia suspendarii din functie, de catre presedintele Traian Basescu, a ministrului Apararii, Teodor Atanasiu. Numarul celor care considera ca seful statului a procedat corect este aproape dublu decat al celor care cred ca Basescu nu a procedat corect.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă