19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDan Petrescu nu merge la Brasov-Urziceni!

Dan Petrescu nu merge la Brasov-Urziceni!

» Runda cu numarul 13 ne aduce in prim-plan doua meciuri tari, ambele cu implicatii in lupta pentru titlu: Dinamo – Rapid si FC Brasov – Unirea Urziceni.

Partida de la Brasov a suscitat deja un interes mai mare decat cea din stefan cel Mare, nu neaparat prin prisma celor doua oponente, ci a amenintarii rostite de Dan Petrescu. Suparat ca Liga Profesionista a programat jocul sambata, dupa ce Unirea Urziceni a jucat miercuri in Liga Campionilor, "Bursucul" a spus ca el nu se va prezenta la Brasov daca nu va fi modificata data jocului. "Echipa Unirea Urziceni este bataia de joc din campionat. Am cerut ca meciul sa se dispute luni, insa cand m-am uitat pe program am aflat ca jucam sambata. Daca este meciul sambata, nu ma prezint. Va fi prima data cand voi sta acasa, pentru ca si asa sunt suspendat. FC Brasov, daca vrea sa joace luni, joaca luni, dar noi daca vrem sa jucam, nu se poate", a spus Petrescu. "In ceea ce ma priveste, eu stau acasa. Daca se prezinta sau nu Unirea, asta decide patronul", a mai spus tehnicianul.

Contre LPF-FRF
Dumitru Dragomir a motivat decizia LPF spunand ca Federatia Romana de Fotbal si selectionerul Razvan Lucescu i-ar fi cerut, de fapt, ca jocul sa aiba loc sambata pentru a permite jucatorilor internationali sa se prezinte apoi la lot in vederea amicalului cu Polonia, care va avea loc sambata viitoare. De partea cealalta insa, oficialii FRF se apara si spun ca ei ar fi cerut ca meciul sa aiba loc duminica, nu sambata, si ca cei de la Urziceni ar fi fost de acord cu asta… Incoltiti, cei de la LPF au venit apoi cu argumentul suprem: televiziunea care detine drepturile asupra Ligii I nu a vrut ca meciul de la Brasov sa se dispute la concurenta cu derby-ul etapei, Dinamo – Rapid. Asa ca meciul ramane pentru sambata seara, iar prezenta lui Dan Petrescu la Brasov e incerta.

Cine rupe echilibrul?
Inaintea etapei a XIII-a, numarul echipelor care si-au schimbat antrenorul in acest sezon este egal cu al celor care continua cu acelasi tehnician cu care au inceput campionatul, 9. Asa ca e de vazut care va fi formatia (International Curtea de Arges, Gaz Metan, Poli Iasi, FC Brasov, Unirea Urziceni, Otelul, FC Timisoara, CFR Cluj sau Unirea Alba Iulia) care va rupe acest echilibru… Iar rezultatele din etapa a XIII-a ar putea fi un prilej de schimbare.

» FC Steaua a anuntat ca pensionarii, studentii si elevii vor avea acces gratuit pe stadion la meciul cu Unirea Alba Iulia. Pensionarii, studentii si elevii care vor dori sa urmareasca partida Steaua-Unirea Alba Iulia vor trebui sa-si ridice biletele pentru meci joi si vineri, intre orele 10.00 si 19.00.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă