19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDan Iosif a fost adus acasa

Dan Iosif a fost adus acasa

Trupul neinsufletit al lui Dan Iosif a fost adus in tara, miercuri noapte, cu o cursa charter, cu o aeronava ruseasca, care a aterizat pe Aeroportul Henri Coanda, in jurul orei 4. Dan Iosif a fost depus in holul Palatului Parlamentului, la intrarea din Calea 13 Septembrie. Cei care vor sa isi ia ramas bun de la el, o pot face joi, incepand cu ora 11.00.

Costul calatoriei si formalitatile legale ar fi fost acoperite temporar, pana ce Camera Deputatilor va deconta suma respectiva, de un deputat rus.

Iosif nu a mai fost adus cu o aeronava a Ministerului Apararii pentru ca dotarile ministerului nu erau destul de bune, adica nu detinea o nava suficient de performanta care sa nu faca doua escale pentru alimentare, una la dus, una la intors. In aceste conditii, Camera Deputatilor a ales sa accepte oferta companiei rusesti pe care anterior o declinase, invocand costurile prea ridicate.

Fostul revolutionar a fost insotit pe parcursul calatoriei de sotia sa. Pe aeroportul Baneasa, a fost asteptat de alti membri ai familiei si de cativa revolutionari, care s-au ocupat in ultima vreme de toate aspectele ce deriva din decesul deputatului.

Masina in care se afla sicriul cu Dan Iosif a fost insotita pana la Parlament de trupe de politie si jandarmerie. In cursul acestei zile, reprezentantii Parlamentului si familia vor stabili cu o firma de pompe funebre detaliile funeraliilor.

Cativa prieteni revolutionari si alti oameni care il apreciaza au venit, in ciuda orei extrem de matinale, sa ii aduca un ultim omagiu lui Dan Iosif.

Ultima dorinta a lui Dan Iosif a fost sa fie incinerat. Deputatul PSD a incetat din viata miercuri dimineata, in jurul orei 7.30, la varsta de 57 de ani. Iosif suferea de cancer pulmonar de mai multa vreme. El a murit la o clinica din Siberia, unde facea un tratament experimental impotriva teribilei maladii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă