21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialDan Brown anunţă publicarea unui nou roman. Titlul a fost descoperit de...

Dan Brown anunţă publicarea unui nou roman. Titlul a fost descoperit de cititori

Dan Brown, unul din cei mai bine vânduţi autori ai tuturor timpurilor, a anunţat ieri că va lansa un nou roman, care va fi pe piaţă începând cu 14 mai 2013. Profesorul Robert Langdon, personaj deja consacrat, va porni într-o nouă aventură, de această dată prin „inima Europei”, unde va fi prins în mrejele lumii întunecate bazate pe una dintre cele mai misterioase scrieri literare ale istoriei.

Titlul – Inferno – a fost divulgat la scurt timp după anunţ cu ajutorul cititorilor, care au fost invitaţi să folosească platformele social media ca să dezvăluie un mozaic digital cu titlul cărţii. Prin postări pe Facebook sau mesaje pe twitter, fotografiile de profil are cititorilor s-au adăugat mozaicului, descoperind încetul cu încetul titlul cărţii, cu trimitere la poemul lui Dante.

„Deşi am studiat Infernul lui Dante în studenţie, doar recent, în timp ce făceam cercetare în Florenţa, am început să apreciez cu adevărat influenţa durabilă a lucrării lui Dante asupra lumii moderne” a declarat Brown. Autorul a divulgat foarte puţine despre intriga romanului, spunând doar „sunt încântat să pot purta cititorii într-o călătorie către adâncurile acestui domeniu misterios… un peisaj de coduri, simboluri şi pasaje secrete.”

Inferno este cel de-al treila roman din seria Langdon, precedat de Îngeri şi Demoni, Codul lui Da Vinci – care s-a vândut în mai mult de 81 de millioane de copii în întreaga lume şi l-a consacrat pe Brown drept cel mai bine vândut autor de cărţi pentru adulţi- şi Simbolul Pierdut, toate apărute în România la Editura RAO – www.raobooks.com.

Codul lui Da Vinci a petrecut 120 de săptămâni în top 10 al celor mai bine vândute cărţi, alcătuit de Sunday Times, dintre care 68 de săptămâni pe locul 1. A fost tradus în peste 51 de limbi. Simbolul Pierdut este cel mai bine vândut titlu în format cartonat pe piaţa din Marea Britanie, unde s-a vândut în total în peste 1.37 milioane de exemplare. Exista peste 190 de milioane de exemplare ale cărţilor lui Dan Brown, răspândite în întreaga lume. După publicarea Codului lui Da Vinci, cărţile anterioare semnate de Dan Brown, Fortăreaţa Digitală, Îngeri şi Demoni au devenit toate bestselleruri internaţionale, vânzâdute în millioane de exemplare. În România, romanele lui Dan Brown sunt publicate de Editura RAO.

Cele mai citite

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...

Studentă cazată în regie, mușcată de ploșnițe. A ajuns la spital

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, a publicat imagini pe contul său de Facebook cu o studentă cazată la un cămin...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă