6.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialDaimler va investi peste 300 milioane de euro în România, la Sebeş

Daimler va investi peste 300 milioane de euro în România, la Sebeş

Grupul german Daimler va investi peste 300 milioane euro în România pentru extinderea producţiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locală Star Transmission din Sebeş, judeţul Alba, scrie Mediafax.

Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, va extinde capacitatea de producţie a Star Transmission, deoarece fabrica de la Stuttgart funcţionează deja la capacitate maximă şi nu mai există spaţiu pentru extindere, se arată într-un comunicat transmis miercuri de grupul german.

Consiliul de Supraveghere al companiei a aprobat miercuri măsurile de extindere a capacităţilor de producţie de piese auto destinate Mercedes-Benz Cars.

Compania va investi în România peste 280 milioane euro pentru producţia noii generaţii de cutii de viteze automate, iar investiţiile totale planificate depăşesc 300 milioane euro, se spune în comunicat.

“Extinderea reţelei noastre de producţie va include o locaţie suplimentară pentru asamblarea cutiilor de viteze, pentru a completa capacităţile existente. Scopul nostru este de a satisface cererea mare din partea clienţilor, cu o flexibilitate mai mare în viitor”, a declarat în comunicat Andreas Renschler, membru în Consiliul de Administraţie al Daimler responsabil pentru producţia de componente şi aprovizionarea diviziilor Mercedes-Benz Cars şi Mercedes-Benz Vans.

Fabrica de la Stuttgart va rămâne în continuare centrul de producţie pentru cutii de viteze destinate autovehiculelor Mercedes-Benz şi va acţiona în calitate de centru de competenţă pentru reţeaua de producţie de cutii de viteze, a afirmat la rândul său Peter Schabert, directorul de producţie sisteme de transmisie în cadrul Mercedes-Benz.

“Star Transmission este, de peste 10 ani, un partener de încredere al facilităţilor producătoare de sisteme de transmisie din Germania. Având în vedere situaţia actuală şi în baza experienţei şi colaborarii excelente cu Star Transmission, varianta preferată pentru asigurarea capacităţilor suplimentare de producţie, într-o manieră flexibilă, este de a extinde operaţiunile din România”, a spus Schabert.

Angajaţii români vor urma un program special de calificare la fabrica din Stuttgart-Untertürkheim, pentru a asigura transferul de experienţă din Germania în producţie, asigurarea calităţii, întreţinere şi logistică.

Star Transmission a fost înfiinţată în anul 2001 şi are 800 de angajaţi la capacităţile de producţie din localităţile Cugir şi Sebeş (judeţul Alba), unde produc componente pentru motoarele şi cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atât pentru modele actuale cât şi pentru modele mai vechi, asigurând disponibilitatea pieselor de schimb.

Compania producea în 2011 la Cugir (producţie de serie mare, piese şi componente), şi Sebeş (producţie de serie mică, prototipuri şi dispozitive, inclusiv montaj cutii de viteze). Producţia de la Sebeş a fost transferată anul trecut la Cugir.

Începând de la jumătatea acestui an, Star Transmission (unde Daimler deţine 78% din acţiuni) va produce la Sebeş cutii de viteze automate în cinci trepte. Din 2014, generaţia actuală de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi de asemenea asamblată la Sebeş.

Compania germană intenţionează să asambleze la Sebeş, începând cu anul 2016, şi o nouă generaţie de cutii de viteze automate, dacă va obţine sprijinul guvernului român în vederea extinderii capacităţilor de producţie.

“Cu sprijinul guvernului român în vederea extinderii capacităţilor de producţie, se preconizează că o nouă generaţie de cutii de viteze automate va fi de asemenea fabricată în noua reţea de producţie care implică locaţiile din Stuttgart (producţie completă, inclusiv asamblare) şi Sebeş (doar asamblare) începând cu anul 2016”

Premierul Victor Ponta a anunţat la finele lunii martie că a aprobat un memorandum de înţelegere cu “una dintre cele mai mari şi mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrică în România”, fără a preciza însă numele investitorului.

Întrebat în ce domeniu va investi această companie, premierul a arătat că este vorba de un domeniu “foarte drag” României, în care lucrează deja doi mari producători importanţi.

Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă