14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialDacia apare în prima emisiune "Top Gear" din Franța

Dacia apare în prima emisiune “Top Gear” din Franța

O mașina Dacia Sandero va apărea în primul episod din Franța al cunoscutei emisiuni de televiziune "Top Gear", informează Mediafax.

În cadrul emisiunii, invitaţii încearcă să doboare recorduri de viteză la bordul unor automobile "low cost". La volanul mașinii Dacia Sandero se va afla fostul premier francez François Fillon, pasionat de automobilism, informează bfmtv.com.

François Fillon a acceptat să intre în jocul propus de prezentatorii emisiunii, făcând glume cu jurnaliştii francezi şi spunând că modelul Dacia Sandero pe care îl conduce este "prea confortabil", înainte de a face următoarea precizare: "Din fericire, Renault se descurcă mult mai bine acum".

Întrebat în legătură cu modelul de automobil pe care l-ar alege să îl conducă dacă ar deveni preşedinte al Franţei, politicianul, un admirator al constructorului Ferrari, a spus că nu ar face "nicio alegere".

Nu este pentru prima dată când François Fillon s-a aventurat pe o pistă de curse. Pasiunea lui pentru sportul automobilistic i-a adus titlul de "Omul anului", ce i-a fost atribuit în 2010 de publicaţia Journal de l'Automobile.

Politicianul francez s-a declarat cu acea ocazie deosebit de mândru că a reuşit să participe la celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans, chiar dacă se consideră "un foarte mediocru şofer de duminică". Fostul premier al Franţei a descris într-un interviu acordat revistei Paris Match şi un viraj complicat pe care l-a executat într-un automobil decapotabil, în 2000. În acel moment, locul pasagerului din dreapta volanului era ocupat de Nicolas Sarkozy, care "nu prea a apreciat" acea manevră.

Pe RMC Découverte, versiunea originală "Top Gear" rămâne emisiunea cu cel mai mare succes de public din istoria acestui post de televiziune, lansat în urmă cu doi ani. Versiunea franceză va fi prezentată de actorul Philippe Lellouche, pilotul Bruce Jouanny şi jurnalistul Yann Larret.

Cele mai citite

Linia STB 311 va avea traseul prelungit

Începând de mâine, linia 311 va funcționa pe un traseu prelungit până la Sala Palatului, anunță Societatea de Transport București (STB). “În vederea optimizării serviciului...

Ce inovații a adus Rolex în lumea ceasurilor?

De peste 100 de ani Rolex a acaparat piața ceasurilor de lux, devenind una dintre cele mai cunoscute și apreciate mărci producătoare din întreaga...
Ultima oră
Pe aceeași temă