28.7 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialDacă va deveni președinte al Franței, Marine Le Pen promite suspendarea acordului...

Dacă va deveni președinte al Franței, Marine Le Pen promite suspendarea acordului Schengen și expulzarea, în termen de două luni, a imigranților bănuiți că s-ar fi radicalizat

Candidata Frontului Național la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, și-a exprimat, marți, intenția ca, dacă devine președinte, să suspende acordul Schengen și să expulzeze străinii care sunt în atenția autoritățlor franceze, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Într-o înregistrare video prezentând pe site-ul său cele zece măsuri prioritare ale sale în cazul victoriei la alegerile prezidențiale, președinta Frontului Național (FN) promite, de asemenea, un referendum pentru a modifica organizarea instituțiilor.

Ea se obligă printre altele să instaureze prin această stratagemă principiul „priorității naționale", „apărării identității noastre ca popor și a patrimoniului nostru istoric și cultural", precum și „reducerea numărului de deputați și senatori".

În domeniul economic și social, Marine Le Pen prevede „să reducă cu 10% primele trei tranșe de impozit pe venit" și să introducă pensionarea la 60 de ani, pentru francezii cu vechime în muncă de 40 de ani.

Pe planul securității naționale, pe lângă suspendarea acordului Schengen, restabilirea controalelor la frontieră și expulzarea străinilor sub observație pentru radicalizare, ea dorește să li se retragă cetățenia binaționalilor care au fost „dovediți ca având legături cu jihadismul".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă