13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCVM, victorie spectaculoasă cu Piacenza

CVM, victorie spectaculoasă cu Piacenza

La Piacenza, suporterii italieni nu s-au aşteptat la nimic spectaculos de la partida cu CVM Tomis, găselniţa de marketing a gazdelor nereuşind să elimine dezinteresul pentru un meci de 3-0. Nici măcar casele de pariuri nu au fost tentate să dea prea multe şanse oaspeţilor, cota de 1.07 la succes pentru italieni fiind una păguboasă în orice sistem de pariere.

Şi meciul a început conform previziunilor, cu Stancu şi compania trimişi rapid în corzi şi cu loviturile câştigătoare curgând doar de partea gazdelor. Aşa s-a ajuns la 5-2, 8-5 la primul time-out, 15-8, 25-16 şi set. Măcelul părea posibil, iar cele trei puncte trecute în contul Piacenzei, debut perfect în cea mai importantă competiţie europeană.

„Nu vor avea viaţă uşoară!“ părea o declaraţie glumeaţă la pauza dintre seturi, numai că ceva s-a schimbat radical din parţialul doi. Constanţa a devenit agresivă, iar veteranii italienilor s-au trezit ei, în corzi. În setul 2, Piacenza nu a condus nici măcar o dată, iar CVM s-a distanţat constant la trei, patru, cinci puncte, revenirea furibundă a Piacenzei fiind inutilă. 22-25, cu Stancu atacant decisiv, şi sala a amuţit.

Un set echilibrat

Parţialul trei a însemnat un punct, pentru ambele echipe. Cine îl câştiga avea siguranţa că nu pleacă acasă cu mâna goală, iar disputa a fost de Liga Campionilor. Marinarii au condus în prima parte, dar la diferenţe minime, italienii au părut să scape în câştigători undeva spre al treilea sfert, dar CVM a revenit şi a împins disputa parţială în prelungiri. Setul l-a închis Spânu, celălalt român titular în echipa tip, iar Papi sau Zlatanov păreau fără replică.

Şi spectacolul a continuat, într-o sală aprinsă de schimburile spectaculoase de mingi, dar şi de replica peste aşteptări a vizitatorilor. La 8-4 pentru Piacenza, toată lumea aştepta setul decisiv, numai că CVM a reuşit o serie incredibilă de puncte, cu Petkov pe post de vedetă, şi a dus scorul la 13-11, Constanţa fiind la timonă. La 21-20, italienii au revenit în joc, au dominat finalul, şi au închis setul, spre dezamăgirea constănţenilor, conştienţi că au ratat o şansă uriaşă de a pleca acasă cu toate punctele.

Şi-au demonstrat însă valoarea în decisiv, unde au fost conduşi doar până la 4-3, au preluat controlul şi au păstrat distanţa la 7-4, închizând partida printr-un atac câştigător al lui Janic, unul dintre cei mai buni jucători ai campionilor.

O victorie foarte importantă

„A fost o victorie foarte importantă pentru noi, mai ales pentru că am bătut o echipă italiană. Primul set a fost o catastrofă, dar după ce am găsit soluţii la probleme am dominat partida. Nu ştiu ce va urma, dar Copra Ardelia Piacenza rămâne favorita grupei şi principala candidată la calificare directă”, a declarat antrenorul Martin Stoev, artizanul victoriei, de pe bancă.

„Ce s-a schimbat după primul set? Ei bine, ei au intrat mai bine în joc, iar noi le-am permis s-o facă, şi a fost o greşeală fatală. Nu o să mă opresc niciodată şi o să spun că dacă jucăm ce ştim şi cu răbdare, nu putem pierde. În această seară am pierdut pentru că am jucat prost şi nu din cauza arbitrilor sau a altor elemente“, a comentat, vizibil iritat, şi căpitanul gazdelor, Hristo Zlatanov.

Simeonov, omul meciului

Veteranul bulgar al campioanei României, Ventzislav Simeonov a fost ales cel mai bun jucător al partidei de către CEV, el reuşind 25 de puncte, dintre care 10 pe serviciul adversarilor, partida fiind una în care erorile au fost destul de multe. Bojan Janic a fost singurul jucător care a reuşit doi aşi, alături de Simeonov el fiind cel mai eficace jucător al românilor, cu 17 puncte, dar şi cel mai bun la preluare, cu 41% mingi câştigătoare. Andrei Spânu, cu trei blocaje, a fost singurul juctor al CVM-ului care a impresionat la fileu, într-un meci echilibrat, diferenţa find făcută tocmai de aceste mici elemente.

VIITOR

Vin acasă abia săptămâna viitoare

Câştigătorii de la Piacenza nu se întorc acasă până la finalul săptămânii, ei oprindu-se la Timişoara. Constănţenii întâlnesc pe Caransebeş în Divizia A1, iar conducerea clubului a preferat să plătească câteva zile de cazare în Banat, decât să petreacă ore multe pe drum. De remarcat că CVM va juca apoi la Zalău, înaintea celui de-al doilea meci din Liga Campionilor, FRV reuşind astfel să încurce iar socotelile marinarilor.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă