18.1 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialCVM Tomis, la un set de sferturi

CVM Tomis, la un set de sferturi

» CVM Tomis trebuie sa castige in Belgia un singur set pentru a continua in Europa.

» Dupa 3-0 la Constanta, echipa de pe litoral pleaca favorita si in returul cu Euphony Asse-Lennik.

Campioana Romaniei in ultimele doua sezoane, Club Volei Municipal Tomis Constanta, este la un pas de a egala cea mai buna performanta pe plan european. Echipa de pe litoral se poate califica in sferturile unei competitii continentale daca va castiga un set in deplasarea de la Lennik. Tomitanii au jucat acum doua sezoane in sferturile CEV Cup. Chiar daca valoarea competitiei actuale nu este la fel de mare ca aceea a Challenge Cup, oficialii gruparii constantene spun ca participarea in aceasta intrecere nu inseamna un pas inapoi. "Retrogradarea din CEV in Challenge Cup nu este deloc un pas inapoi. si in aceasta competitie sunt echipe foarte puternice, iar nivelul jocurilor nu este mai scazut decat cel din competitia superioara. Putem spune ca singura competitie ce se evidentiaza in intrecerile continentale este Liga Campionilor, celelalte doua competitii fiind relativ apropiate ca valoare," a declarat directorul executiv al tomitanilor, Serhan Cadar. Echipa de pe litoral este la un pas de accederea in sferturile de finala ale Challenge Cup. In aceasta seara, cu incepere de la ora 21.30, ora Romaniei, tomitanii joaca returul cu belgienii de la Euphony Asse-Lennik si nu au nevoie decat de un set pentru a avansa in faza urmatoare.
Totusi, baietii antrenati de canadianul Stelio De Rocco spera sa nu mai treaca prin emotiile turului precedent si sa obtina un nou succes.
In 16-imi, CVM a castigat pe teren propriu cu DOC Stap Orion Doetinchem din Olanda, dar a tremurat serios in retur, cand a fost condusa cu 2-0.
In final, constantenii au reusit sa castige doua seturi, suficient pentru a accede in optimi.

» Echipe puternice
Echipa de pe litoral este la un pas de a se califica in sferturi. Daca pana aici tomitanii pot spune, si chiar au declarat acest lucru, ca au noroc, in ultimele opt formatii ale competitiei se vor gasi numai echipe puternice. Constantenii stiu deja impotriva cui vor evolua in sferturi. Este vorba de invingatoarea din jocul Metallurg Zhlobin (Belarus)-TV Amriswil (Elvatia). In tur, formatia din Belarus a castigat cu scorul de 3-1, ceea ce face ca, in cazului unui succes la zero al elvetienilor in meciul retur ce are loc tot in aceasta seara in Elvetia, acestia din urma sa fie cei care acced in sferturi. Partidele din sferturi sunt programate sa se dispute la mijlocul lunii februarie.
» In meciul din aceasta seara, tomitanii vor sa incheie socotelile cat mai repede, mai ales ca in partida tur formatia din Lennik si-a aratat limitele.

Cele mai citite

Barcelona ia în considerare întoarcerea lui Neymar pe Camp Nou!

Marca și Sport anunță că FC Barcelona lucrează la întoarcerea lui Neymar, atacantul brazilian care a avut o carieră de succes la club catalan...

DIICOT a reținut mai mulți bărbați care au introdus în țară droguri prin intermediul unor firme de curierat

Trei bărbați cu vârste între 33 și 37 de ani sunt subiectul unei anchete desfășurate de procurorii DIICOT Călărași, fiind cercetați pentru infracțiuni legate...

Avertizări meteo de Cod Galben pentru vânt puternic și ploi abundente în jumătate din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis vineri mai multe atenţionări Cod galben pentru intensificări ale vântului și ploi semnificative, ce vor afecta treptat...
Ultima oră
Pe aceeași temă