16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialCVM Tomis Constanţa a dat de parchet cu Hypo

CVM Tomis Constanţa a dat de parchet cu Hypo

La Innsbruck, voleibaliştii de la CVM Tomis au demonstrat că au valoare. În cel de-al doilea meci oficial al sezonului, constănţenii au făcut o demonstraţie de forţă cu gazdele de la Hypo Tirol, şi s-au impus cu 3-1, singurul set cedat fiind, mai degrabă, o întâmplare, decât rezultatul unei evoluţii senzaţionale a austriecilor.

Egali cu Halkbank Ankara

Vicecampionilor Austriei le-a fost frică de campionii României. Gazdele meciului de miercuri seara au decis să mute partida din sala propeia în cea olimpică, în speranţa că spectatorii vor veni în număr foarte mare la meci şi vor purta echipa către un succes, la fel de important pentru Hypo ca şi pentru CVM. Din fericire pentru români, sala a fost pe jumătate goală, iar schimbarea de atmosferă i-a afectat mai mult pe cei de la Hypo decât pe oaspeţi, iar asta s-a văzut pe tabelă. Nici prestaţia românilor, mult peste aşteptările iubitorului de volei, nu trebuie trecută cu vederea, succesul fiind incontestabil.

Primul set a fost echilibrat până la 10-10, moment în care Constanţa a apăsat acceleraţia şi a trecut la timonă desprinzându-se la 14-10, diferenţă care n-a mai fost recuperată de gazde. Nici nu se putea, în condiţiile în care Sergiu Stanciu şi Reda Haikal au jucat excepţional, la fel ca majoritatea coechipierilor. S-a încheiat 25-12 şi partida părea deja o formalitate pentru campioni.

Setul doi a fost mai echilibrat, dar mai degrabă erorilor neforţate ale constănţenilor decât datorită unor execuţii tehnice deosebite ale gazdelor. Finalul a aparţinut însă tot Constanţei, care şi l-a adjudecat cu un 25-21 destul de clar. Din păcate, Haikal a greşit destul de mult în al doilea parţial, şi a continuat să facă erori şi în al treilea, singurul set în care antrenorul Martin Stoev şi-a ieşit din calmul obişnuit şi a avut grijă să-şi muştruluiască elevii după ce aceştia au pierdut avantajul de 7-5 pe care l-au avut în prima treime.

Setul 4 şi victoria n-au fost în pericol decât 15 minute, atâta timp cât gazdele au reuşit să contracareze atacurile Constanţei şi să profite de, deja, mâna moartă Haikal. Înlocuitorul acestuia, Dragoş Pavel, a fost omul cheie în finalul de set şi de meci, execuţiile sale permiţând echipei din România să se impună fără prea multe emoţii şi să ia meciul cu 3-1.

Rezultatul şi punctaverajul au urcat-o pe CVM pe prima poziţie a clasamentului, la egalitate cu monstrul Halbank Ankara, echipă împotriva căreia se va juca un veritabil derbi săptămâna viitoare.

Austriecii, aroganţi şi la înfrângere

După ce presa austriacă a tratat vizita campioanei Românieicu indiferenţă, iar site-ul clubului austriac nu a pus deloc accent pe valoarea adversarului, nota s-a păstrat şi după meci, dclaraţiile sforăitoare ale tehnicienilor şi jucătorilor de la Hypo având tendinţa de a minimaliza jocul echipei noastre şi de a pune accent pe propriile erori.

„Nu am jucat deloc bine şi n-am reuşit să securizăm mingea în condiţiile în care serviciul lor a fost cel mult normal. Tomis are o echipă cu expăerienţă, dar nu vom repeta greşelile de astăzi când i-am desconsiderat şi ne-am bătut singuri”, a spus tenhicianul Stefan Chrtiansky, completat de jucătorul Alex Berger: „nu ne-am regăsit în primele două seturi şi am făcut prea multe greşeli. Abia în setul 3 am arătat ce ştim şi cum reacţionîm la presiune. În setul 4 ne-am întors la erorile din primele două parţiale, dar este doar primul meci, iar în retur vom juca altceva”, a decretat jucătorul.

Echipa a fost atuul

Serhan Cadâr, managerul echipei constănţene, nu este de acord decît parţia cu declaraţiile austriecilor. „Noi i-am adus în situaţia de a greşi, şi noi am găsit soluţiile corecte. Innsbruck nu este o echipă slabă, ci una care va pune mari probleme tuturor adversarilor şi victoria este cu atât mai importantă. Am avut probleme în momentul în care i-au citit jocul lui Haikal, şi aici s-a văzut lipsa de omogenitate (Haikal are doar două partide cu CVM – n.r.), iar erorile noastre ne-au costat un set. Sunt însă foarte mulţumit de felul în care s-a prezentat echipa şi de acest succes, unul extraordinar în condiţiile în care avem opt meciuri jucate şi un loc complet nou”, ne-a spus Serhan Cadâr.

CONFRUNTARE 
Va fi greu cu turcii

Miercuri, CVM primeşte replica turcilor de la Halkbank Ankara, şi partida este văzută de oficialul constănţean ca una în care succesul din Austria va fi greu de dublat. „Nu vreau să supăr pe nimeni, dar plecă cu şansa a doua în acest meci. Adversarul este foarte puternic şi va fi foarte greu să-l batem. Ne vom lupta însă pentru fiecare minge şi va fi un spectacol pe cinste, la care invit de pe acum toţi constănţenii”, ne-a spus managerul.

ECHIPE

Au evoluat:

 Hypo Tirol (antrenori Stefan Chrtiansky şi Daniel Găvan): Kaszap – Jimenez, Douglas, Hein, Berger, Peda şi Shoji – libero (au mai jucat: Koraimann, Tusch şi Rak)

CVM Tomis (antrenori Martin Stoev şi Radu Began): Zhekov – Haikal, Stancu, Spînu, Rodriguez, Bahov şi Ivanov – libero (au mai jucat: Tănăsescu, Massinatori şi D. Pavel)

 

Cele mai citite

Momente grele pentru Duckadam! „Eroul de la Sevilla” a intrat în operație pe cord deschis

Fostul mare goalkeeper Helmut Duckadam, legendarul erou al Stelei din Liga Campionilor, traversează un moment extrem de complicat din punct de vedere medical. Helmut Duckadam...

Ședință CSAT: România va sprijini Republica Moldova pentru a face față noilor provocări ale Rusiei

Joi, 19 septembrie 2024, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de Președintele României, Klaus Iohannis. O primă...

Armata libaneză își detonează controlat mai multe aparate de comunicații

Armata libaneză a anunţat joi că îşi detonează controlat o serie de aparate de comunicaţii "suspecte", după sabotajul atribuit Israelului în care mii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă