34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialCVM Tomis a pierdut pozitia de lider

CVM Tomis a pierdut pozitia de lider

» In chiar ultima etapa a Diviziei A1 la volei masculin, tomitanii au pierdut primul loc al ierarhiei.
» Echipa de pe litoral a cedat la Bucuresti in fata celor de la Dinamo cu scorul de 0-3.
 
Anul sportiv 2009 s-a incheiat sambata cand, in Divizia A1, s-au disputat jocurile etapei cu numarul 11, ultima a turului sezonului regulat. In aceasta runda, Club Volei Municipal Tomis Constanta a disputat derbiul cu principala rivala la titlu, Dinamo Bucuresti. Constantenii nu aveau nevoie de victorie pentru a se mentine pe prima pozitie a clasamentului, ci doar un singur set castigat. Began si compania nu au reusit insa sa castige acest set si astfel au fost detronati din fotoliul de lider, pe care se afla acum Dinamo.

Meciul din Capitala a adus fata in fata echipele cele mai puternice din actualul sezon, formatiile ce isi vor disputa, cel mai probabil, titlul in finala campionatului. Bucurestenii au obtinut o vicotrie de moral si au aratat constantenilor ca in aceasta editie de campionat au intr-adevar un adversar redutabil. Intalnirea din Sala "Extreme" din Capitala a fost la discretia gazdelor, echipa de pe litoral fiind de nerecunoscut in primele doua seturi. Acestea au fost castigate de alb-rosii cu 25-23 si 25-22. Setul trei a adus in teren o echipa constanteana mai motivata, dar acest lucru nu avea sa fie suficient. Tomis a condus pe intreg parcursul partialului.

 

A avut 8-7 la primul timp tehnic de odihna si 16-13 la cel de-al doilea. Gazdele au revenit si au egalat la 23, iar apoi setul a intrat in prelungiri. Constantenii au irosit numai putin de 6 mingi de set si de locul 1 in clasament, in timp ce Dinamo si-a adjudecat partida la a treia minge de meci. A fost 34-32 pentru bucuresteni, care astfel ierneaza pe primul loc al clasamentului, la egalitate de puncte cu Tomis, dar cu un setaveraj mai bun.

S-a impotmolit la ultimele meciuri
Finalul anului a gasit o echipa CVM Tomis intr-o forma nu tocmai fericita. Constantenii au fost eliminati din Cupa CEV de francezii de la Montpellier Volley si au pierdut si primul loc in competitia interna. Acest lucru a demonstrat ca CVM este mai slaba decat in sezonul trecut, fapt sesizat si de adversari. Cu toate acestea, obiectivele echipei de pe litoral raman aceleasi, castigarea campionatului si a Cupei Challenge.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă