5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialCutremurul din Serbia, resimţit şi în România

Cutremurul din Serbia, resimţit şi în România

Cutremurul produs în noaptea de marţi spre miercuri în centrul Serbiei a fost resimţit şi în judeţul Mehedinţi, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, transmite corespondentul Mediafax.

Seismul, al cărui epicentru a fost la zece kilometri nord de Kraljevo, în Serbia, şi care a avut loc la ora locală 01.56 (02.56, ora României), a fost resimţit în Drobeta Turnu Severin şi Orşova.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, locotenent Ramona Nistor, care locuieşte la etajul al patrulea al unui imobil din apropierea autogării din Drobeta Turnu Severin, a declarat corespondentului Mediafax că a simţit cutremurul în cursul nopţii.

“L-am simţit în jurul orelor 02.56, când m-am trezit din somn şi mi-am dat seama că lustra şi obiectele din cameră se mişcau. Am conştientizat că este cutremur, dar n-am intrat în panică. Am aşteptat o replică, dar nu a mai fost”, a spus Ramona Nistor, precizând că mai multe persoane i-au confirmat că au simţit cutremurul.

Potrivit acesteia, la 112 nu s-a primit niciun apel prin care să se solicite ajutor în urma cutremurului.

Două persoane au murit într-un cutremur cu magnitudinea de 5,6, care s-a produs în centrul Serbiei în noaptea de marţi spre miercuri.Cutremurul, al cărui epicentru s-a situat la zece kilometri nord de Kraljevo, s-a produs la ora locală 01.56 (02.56, ora României), potrivit Institutului seismologic sârb.

“Două persoane şi-au pierdut viaţa la Grdiţa, în apropiere de Kraljevo, în timpul cutremurului care s-a produs în cursul nopţii”, a anunţat ministrul de Interne, Iviţa Dacici. Este vorba despre un cuplu în jurul vârstei de 50 de ani care au murit în locuinţa lor.

Dacici a precizat că echipele speciale de salvare au fost mobilizate pe teren, dar nu există victime blocate sub dărâmături.

Cutremurul, al cărui epicentru s-a situat la zece kilometri nord de Kraljevo, s-a produs la ora locală 01.56 (02.56- ora României), potrivit Institutului seismologic sârb. El a fost puternic resimţit în întreaga ţară, inclusiv în capitala sârbă, Belgrad.

Potrivit postului de televiziune B92, zeci de răniţi au primit îngrijiri medicale de la serviciile de urgenţă din oraşul Kraljevo (la 150 de kilometri sud de Belgrad).

Acest oraş, situat doar la câţiva kilometri de epicentru, a înregistrat importante pagube materiale, potrivit Tanjug. Curentul electric, liniile telefonice şi furnizarea de apă potabilă au fost întrerupte.

Spitalul din Kraljevo a fost de asemenea puternic avariat, nemaidispunând decât de o sală de operaţii.

Institutul seismologic a înregistrat alte patru cutremure mai slabe ca intensitate, cu o magnitudine de aproximativ 3 grade.

Cele mai citite

Ciolacu crede că România intră în Schengen rutier până la finalul anului

România intră în Schengen rutier până la finalul anului, iar de anul viitor românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru America-acestea sunt...

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...
00:01:16

Israelul efectuează cel mai mare raid la Ramallah din ultimii ani

Forțele israeliene au atacat la Ramallah, în Cisiordania ocupată, peste noapte, ucigând un tânăr de 16 ani într-o tabără de refugiați, în timpul celei...
Ultima oră
Pe aceeași temă