9.4 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialCUTREMURE în China. Bilanţul victimelor a ajuns la 73 de morţi

CUTREMURE în China. Bilanţul victimelor a ajuns la 73 de morţi

UPDATE: Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 şi replicile care au urmat s-au soldat cu 73 de morţi, luni, într-o regiune muntoasă şi greu accesibilă în nord-vestul Chinei, potrivit unui bilanţ actualizat de către autorităţile locale, relatează Mediafax.

Potrivit AFP, un bilanţ anterior anunţa 47 de morţi şi 296 de răniţi grav.

“Numărul victimelor cutremurului violent (…) a crescut la 73 de morţi”, a anunţat pe contul său pe un site de microblogging Executivul oraşului Dingxi, în provincia Gansu, unde se află mai multe districte atinse de cutremure.

_ _ _ _

UPDATE: Seismele produse, luni, într-o regiune muntoasă şi cu acces dificil din provincia chineză Gansu (nord-vest) au provocat moartea a cel puţin 47 de persoane, potrivit unui nou bilanţ oficial, relatează AFP, citat de Mediafax.

Cutremurul cu magnitudinea de 5,9 şi replicile sale au provocat 47 de morţi şi 296 de răniţi grav, a anunţat un oficial din cadrul Biroului de seismologie din Gansu.

_ _ _ _

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9, urmat de o replică de 5,6, s-a produs luni într-o regiune izolată din nord-vestul Chinei, provocând moartea a 19 persoane, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP, potrivit Mediafax.

Cutremurul iniţial a avut loc la ora locală 07.45 (02.45 ora României) în Gansu, o provincie în mare parte deşertică, iar epicentrul a fost localizat la 170 de kilometri sud-est de capitala provincială Lanzhou, la o adâncime de 9,8 kilometri, a anunţat institutul american de geofizică, USGS.

O replică având magnitudinea de 5,6 s-a produs în aceeaşi regiune la ora 09.12 (04.12 ora României), cu hipocentrul situat la o adâncime de 10,1 kilometri, a adăugat institutul.

“Nouăsprezece persoane au murit şi peste 200 au fost rănite în şapte localităţi afectate de cutremure” din districtul Minxian, a declarat pentru AFP He, un oficial din cadrul comitetului Partidului Comunist din district, care a refuzat să îşi spună numele de familie.

În afară de districtul Minxian, unde a fost localizat epicentrul, cutremurele au provocat doi morţi în districtul vecin Zhangxian şi un mort în districtul Lixian, a adăugat cotidianul provincial Gansu Daily pe Weibo, un site de microbloguri.

Potrivit Centrului chinez de supraveghere a seismelor, cu sediul la Beijing, care a evaluat magnitudinea primului cutremur la 6,6, locuitorii din Minxian au declarat că au văzut copaci şi case care s-au clătinat timp de aproximativ un minut, durata cutremurului.

Seismul a fost resimţit până la Lanzhou şi chiar în Xi’An, capitala provinciei vecine Shanxi.

Fotografiile postate pe reţelele de socializare arată locuitorii oraşelor din Gansu adunându-se pe străzi pentru a examina pagubele provocate.

Provinciile din vestul Chinei sunt afectate frecvent de cutremure.

Un seism cu magnitudinea de 6,6 a provocat moartea a 200 de persoane în aprilie, în provincia vecină Sichuan, unde un cutremur devastator cu magnitudinea 8 s-a soldat cu aproape 90.000 de morţi şi dispăruţi în 2008.

Cele mai citite

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...

Fermierii români renunță să mai folosească îngrășăminte, Faliment sigur

În România, devine tot mai greu pentru fermierii mici să facă agricultură, iar o mare parte dintre ei se îndreaptă către faliment, dacă...
Ultima oră
Pe aceeași temă