-2 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăSpecialCutremur de 5,9 grade pe scara Richter în Turcia

Cutremur de 5,9 grade pe scara Richter în Turcia

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 grade pe scara Richter s-a produs joi noapte în nord-vestul Turciei, omorând o persoană, care, intrată în panică, s-a aruncat pe fereastră, şi provocând unele pagube materiale, a declarat guvernatorul local, Kenan Ciftci.

„Un cetăţean care s-a speriat în timpul cutremurului s-a grăbit să se arunce pe fereastră şi a murit”, a declarat guvernatorul provinciei Kütahya, unde s-a aflat epicentrul seismului, la canalul de informaţii NTV.”Există unele pagube şi noi încercăm să restabilim energia electrică la Simav”, epicentrul cutremurului de pământ produs în jurul orei 20.15 GMT, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Simav, un oraş de aproximativ 100.000 de locuitori, depinde administrativ de provincia Kutahya, situată la circa 310 km vest de Ankara.

Agenţia de presă oficială Anatolia a precizat că o clădire dezafectată s-a prăbuşit în acest oraş.

Seismul a fost resimţit în provinciile învecinate şi până la Istanbul, mai la nord, principala metropolă turcă de peste 12 milioane de locuitori, a adăugat agenţia.

Cutremurul a provocat panică la Kütahya şi în alte zone unde a fost resimţit, locuitorii acestor regiuni ieşind în stradă, au arătat canalele de televiziune de informaţii continui.

Mai multe replici au fost resimţite ulterior.

Un cutremur de o asemenea magnitudine provoacă în general pagube în Turcia, acolo unde casele sunt construite sub standarde.

În 1970, un cutremur violent a ucis peste 1.000 de persoane în provincia Kutahya, aminteşte AFP.

Turcia, traversată de mai multe falii, cunoaşte cutremure de pământ frecvente.

Două cutremure puternice în regiunile foarte populate şi industrializate din nord-vestul ţării au făcut aproximativ 20.000 de morţi în august şi noiembrie 1999, şi experţii sunt de acord că regiunea Istanbul este ameninţată de un seism puternic.

 

Cele mai citite

Cum să votezi corect la primul tur al alegerilor prezidențiale: reguli și situații de invalidare a voturilor

Pe buletinul de vot sunt înscriși 14 candidați, iar ștampila „VOTAT” trebuie aplicată corect Alegătorii care se prezintă la urne în primul tur al alegerilor...

Prezența la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale: BEC publică date la anumite intervale

Conform deciziei BEC, informații despre prezența votului vor fi prezentate public astfel: Ora 9:30 – pentru situația de la ora 9:00; Ora 15:30 – pentru situația...

România votează: 18 milioane de cetățeni înscriși pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie

Actualizările sunt gestionate de primari sau de persoane desemnate prin dispoziție legală Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că numărul total al alegătorilor înscriși în...
Ultima oră
Pe aceeași temă