19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCutremur de 4,1 grade la Aquila, cu cinci zile inainte de Summit-ul...

Cutremur de 4,1 grade la Aquila, cu cinci zile inainte de Summit-ul G8

Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter a avut loc in zona orasului Aquila, vineri, la ora locala 13.05, iar epicentrul a fost situat la numai 8,8 kilometri adancime, ceea ce a determinat ca unda seismica sa fie intens resimtita la suprafata, creand panica in randul locuitorilor orasului in care peste cinci zile va avea loc Summit-ul G8, transmite Agerpres.

Oamenii s-au revarsat imediat pe strazi cuprinsi de teama, insa potrivit primelor informatii venite din partea Protectiei Civile nu s-au inregistrat pagube materiale si nu au fost persoane ranite, precizeaza agentia ANSA.

Miscarea seismica produsa vineri la pranz este a cincea inregistrata la Aquila in decursul ultimelor 12 ore, alte patru fiind inregistrate dupa miezul noptii, avand intensitati de 2,3 grade, 3,4 grade, 2,7 si 3,6 grade pe scara Richter.

Saptamana trecuta, in zona Aquila fusese inregistrata o replica de 4,6 grade pe scara Richter, cea mai puternica de dupa cutremurul de 5,8 grade din 6 aprilie soldat cu devastarea orasului si a mai multor localitati din provincia cu acelasi nume, precum si cu moartea a 295 de persoane.

In perioada 8-10 iulie, la cazarma Garzii financiare din Aquila vor avea loc lucrarile Summit-ului G8, mutat in orasul calamitat in urma unei decizii a premierului Silvio Berlusconi, care a dorit ca astfel sa fie sensibilizata opinia publica internationala pentru a contribui la reconstructia zonei.

Protectia civila italiana si serviciile de securitate au pus la punct planuri de evacuare de urgenta a liderilor G8, inclusiv cu elicopterul, in cazul producerii unui cutremur cu magnitudine foarte mare pe durata reuniunii. Lucrarile reuniunii vor avea loc intr-un buncar din interiorul cazarmei Garzii de Finante, pregatit sa reziste si unui cutremur de peste 7-8 grade Richter.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă