14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCutremur de 3,2 grade pe Richter, vineri dimineața, în județul Buzău

Cutremur de 3,2 grade pe Richter, vineri dimineața, în județul Buzău

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe Richter a avut loc, vineri dimineața, la ora locală 07.03, în județul Buzău, informează Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP), citat de Agerpres.

Seismul s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri, iar orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna, la 31 de kilometri, Târgu Secuiesc, la 45 km de kilometri, Râmnicu Sărat, la 55 de kilometri, Focșani, la 56 de kilometri și Sfântu Gheorghe, la 58 kde kilometri.

În aceeași zonă a avut loc, anterior, un alt cutremur, de o intensitate mai mică. Seismul de 2,9 grade s-a produs la ora 0.33, la o adâncime de 123 de kilometri. Localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost: Râmnicu Sărat, la 42 de kilometri, Covasna, la 45 de kilometri, Focșani, la 46 de kilometri, Buzău, la 54 de kilometri și Mărășești, la 58 de kilometri.

În luna septembrie, în România, au mai avut loc 11 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 4,3 grade pe scara Richter. Cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă