19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCurtea de Apel Bucuresti decide definitiv ca seful Sabyc nu poate profesa...

Curtea de Apel Bucuresti decide definitiv ca seful Sabyc nu poate profesa medicina

Curtea de Apel Bucuresti a respins, joi, recursul sefului Sabyc, Harry Mironescu, impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti prin care i-a fost mentinuta interdictia de a profesa medicina, decizia instantei fiind definitiva, informeaza Newsin.

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 2 octombrie, sa ii mentina sefului de la clinica Sabyc, Harry Mironescu, interdictia de a profesa medicina, respingand ca neintemeiata cererea facuta de acesta prin care vroia revocarea masurii preventive impuse de catre Curtea de Apel Bucuresti, odata cu eliberarea sa. Decizia a fost atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Seful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, a depus, pe 22 septembrie, la Tribunalul Bucuresti o a treia cerere de revocare a masurii preventive, in  care le cere magistratilor sa ii permita sa practice medicina. Interdictia de a profesa ca medic i-a fost impusa lui Mironescu de Curtea de Apel Bucuresti pe 31 august, cand l-a eliberat din arest, sub control judiciar.

Harry Mironescu ramane cu interdictia de a parasi Bucurestiul, au decis, in urma cu o saptamana, magistratii Tribunalului Bucuresti, care au respins cele doua cereri depuse de avocatii lui Mironescu. In aceeasi zi, magistratii tribunalului bucurestean au respins si a treia cerere de revocare a masurii de a nu parasi tara depusa de medicii israelieni Natan Lewit si Genia Ziskind, cercetati si ei in cazul clinicii Sabyc.

Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, a depus, la Tribunalul Bucuresti, doua cereri de revocare a obligatiei de a nu parasi Bucurestiul, dispusa de Curtea de Apel Bucuresti in momentul eliberarii sale, pe 31 august, deoarece trebuie sa ajunga in Israel, la tratament.

Lewit si Ziskind sunt la a treia incercare de revocare a masurilor preventive care le-au fost impuse, dupa ce tot magistratii de la Tribunalul Bucuresti au respins, pe 8 septembrie si pe 26 august, doua cereri asemanatoare.

Medicii Natan Lewit si Genia Ziskind practicau medicina pe teritoriul Romaniei fara permis de munca, fara autorizatie sanitara si fara acordul Colegiului Medicilor, informeaza un comunicat al DIICOT remis, pe 29 iulie, agentiei NewsIn.

Cei doi medici au fost retinuti, in iulie, pentru 24 de ore, de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, organizarea traficului de celule de origine umana in scopul obtinerii unui folos material si exercitarea fara drept a unei profesii. Ei au fost lasati liberi de instanta, dar nu au voie sa iasa din tara.

Seful Sabyc, Harry Mironescu, si secretara clinicii, Cecilia Borza, au fost eliberati pe 31 august, dupa decizia Curtii de Apel Bucuresti de a admite recursurile celor doi impotriva hotararii Tribunalului, care nu a acceptat cererile de eliberare sub control judiciar. Decizia CAB a fost definitiva, cei doi fiind eliberati in aceeasi zi.

Lui Mironescu si Borza li s-a impus, in schimb, sa nu paraseasca Bucurestiul, sa vina la instanta si la organele de urmarire penala cand sunt chemati, sa mearga la Politie conform programului de supraveghere, sa nu influenteze sau sa se vada cu martorii. Lui Harry Mironescu i s-a mai interzis sa exercite profesia de medic.

Medicul Yair Miron, fiul lui Harry Mironescu, a fost eliberat pe 21 august, sub control judiciar, prin decizia definitiva a Curtii de Apel Bucuresti. Magistratii CAB si-au motivat decizia prin faptul ca Yair Miron nu a fost implicat efectiv in procedurile de fertilizare in vitro sau in racolarea donatoarelor de ovocite, desi figura in calitate de unic asociat al clinicii Sabyc.

Tribunalul Bucuresti a emis, pe 20 iulie, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru cele trei persoane acuzate ca ar fi "capii" retelei de trafic international de ovule in care este implicata clinica Sabyc, respectiv pentru Harry Mironescu, Cecilia Borza si Yair Miron. Acestia sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat si de organizarea traficului de celule de origine umana in scopul obtinerii unui folos material.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă