20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCursa de canoe dupa model englezesc

Cursa de canoe dupa model englezesc

»  Universitatile constantene au participat ieri la o regata ce a cuprins o cursa de canoe 10 plus 1 si o intrecere de veliere.
»  Cea mai interesanta a fost cursa vaslasilor, locul intai fiind adjudecat de Universitatea Maritima.

In ultimii patru ani, lacul Siutghiol a gazduit intreceri intre institutiile de invatamant superior constantene ce au si profil marinaresc. Astfel, ieri, Academia Navala "Mircea cel Batran", Universitatea "Ovidius" si Universitatea Maritima s-au intrecut intr-o regata cu doua probe, canoe si veliere. Dupa modelul celebrei curse dintre Oxford si Cambridge de pe Tamisa (anul acesta a avut loc a 155-a editie), universitatile constantene se lupta de patru ani pentru suprematie si pentru un premiu in bani destul de substantial. Cursa de anul acesta a adunat la start cinci echipaje UMC si Academia Navala s-au inscris cu cate doua, iar "Ovidius" a concurat cu un echipaj mixt. Cursa s-a disputat pe o distanta de aproximativ o mie de metri si a incantat asistenta, din pacate, destul de putin numeroasa.

 

Finalul a fost pe muchie de cutit, echipajul I al UMC reusind sa se impuna la o lungime de barca in fata primului echipaj al Academiei, dupa un forging remarcabil. Dupa incheierea cursei, fiecare echipaj in parte a trecut prin fata spectatorilor prezentand onorul si strigand numele institutiei pe care o reprezinta. Castigatorii au primit din partea organizatorilor o cupa si suma de 1.650 lei. Academia a venit cu echipajele sale pe locurile doi si trei. Acestia au primit de asemenea cate o cupa si 1.100 lei pentru ocupantii locului secund si 550 lei pentru locul trei. Cea de a doua cursa a fost una mai putin reusita, doar doua veliere prezentandu-se la start, iar lipsa vantului a facut intrecerea una destul de plictisitoare.

» Organizatorii vor continuitate
Odata pornit la drum cu acest eveniment, organizatorii dau asigurari ca, in fiecare an, pe 1 iulie va avea loc aceasta regata. Cornel Panait, rectorul UMC, a declarat: "Ne-am propus sa facem un eveniment care sa dureze, adica sa cream o traditie. De aceea, pe data de 1 iulie, in fiecare an, vom organiza aceasta regata. Nu e simplu.
Ne trebuie suport financiar si suport logistic, dar, din fericire, am reusit sa rezolvam aceasta problema si in acest an. Este un eveniment pe care vrem sa-l pastram si speram sa devina un eveniment al intregului oras Constanta".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă