6.8 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialCursa de canoe dupa model englezesc

Cursa de canoe dupa model englezesc

»  Universitatile constantene au participat ieri la o regata ce a cuprins o cursa de canoe 10 plus 1 si o intrecere de veliere.
»  Cea mai interesanta a fost cursa vaslasilor, locul intai fiind adjudecat de Universitatea Maritima.

In ultimii patru ani, lacul Siutghiol a gazduit intreceri intre institutiile de invatamant superior constantene ce au si profil marinaresc. Astfel, ieri, Academia Navala "Mircea cel Batran", Universitatea "Ovidius" si Universitatea Maritima s-au intrecut intr-o regata cu doua probe, canoe si veliere. Dupa modelul celebrei curse dintre Oxford si Cambridge de pe Tamisa (anul acesta a avut loc a 155-a editie), universitatile constantene se lupta de patru ani pentru suprematie si pentru un premiu in bani destul de substantial. Cursa de anul acesta a adunat la start cinci echipaje UMC si Academia Navala s-au inscris cu cate doua, iar "Ovidius" a concurat cu un echipaj mixt. Cursa s-a disputat pe o distanta de aproximativ o mie de metri si a incantat asistenta, din pacate, destul de putin numeroasa.

 

Finalul a fost pe muchie de cutit, echipajul I al UMC reusind sa se impuna la o lungime de barca in fata primului echipaj al Academiei, dupa un forging remarcabil. Dupa incheierea cursei, fiecare echipaj in parte a trecut prin fata spectatorilor prezentand onorul si strigand numele institutiei pe care o reprezinta. Castigatorii au primit din partea organizatorilor o cupa si suma de 1.650 lei. Academia a venit cu echipajele sale pe locurile doi si trei. Acestia au primit de asemenea cate o cupa si 1.100 lei pentru ocupantii locului secund si 550 lei pentru locul trei. Cea de a doua cursa a fost una mai putin reusita, doar doua veliere prezentandu-se la start, iar lipsa vantului a facut intrecerea una destul de plictisitoare.

» Organizatorii vor continuitate
Odata pornit la drum cu acest eveniment, organizatorii dau asigurari ca, in fiecare an, pe 1 iulie va avea loc aceasta regata. Cornel Panait, rectorul UMC, a declarat: "Ne-am propus sa facem un eveniment care sa dureze, adica sa cream o traditie. De aceea, pe data de 1 iulie, in fiecare an, vom organiza aceasta regata. Nu e simplu.
Ne trebuie suport financiar si suport logistic, dar, din fericire, am reusit sa rezolvam aceasta problema si in acest an. Este un eveniment pe care vrem sa-l pastram si speram sa devina un eveniment al intregului oras Constanta".

Cele mai citite

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă