Obligatii ale transportatorului de gazolina
In MO nr. 116/7.02.2006 a fost publicat Contractul-cadru pentru transportul gazolinei, condensatului si etanului lichid. In acest contract se specifica ca transportatorul are obligatia sa asigure calibrarea rezervoarelor proprii la termenele prevazute de catre firme autorizate de Biroul Roman de Metrologie Legala. Rezervoarele trebuie sa intruneasca conditiile de functionare privind curatarea, functionarea serpentinelor si a scurgerilor, sa asigure posibilitatea de sigilare si de esantionare a probelor, sa fie dotate si intretinute conform normelor in vigoare privind tehnica securitatii si prevenirea si stingerea incendiilor. Standardele relevante in acest sens sunt cele prevazute in anexele la prezentul contract. Transportatorul are obligatia ca pentru incintele lui sa propuna si sa incheie contracte sau conventii privind dotarea, utilizarea instalatiilor si respectarea normelor in vigoare privind tehnica securitatii si prevenirea si stingerea incendiilor.
Criterii de creditare a formelor de educatie medicala continua
In MO nr. 143/15.02.2006 au fost publicate criteriile de creditare a formelor de educatie medicala continua.
Orice forma de creditare medicala continua se crediteaza in baza cererii de creditare tip, insotita de programul detaliat pe ore al cursului sau manifestarii stiintifice. Cererea de creditare a manifestarilor nationale se depune la Colegiul Medicilor din Romania, iar cererea de creditare a manifestarilor locale sau regionale, la colegiile teritoriale, cu cel putin 30 de zile inaintea cererii inceperii programului. Dupa terminarea programului, organizatorii au obligatia de a trimite Colegiului Medicilor din Romania, respectiv colegiilor teritoriale, lista participantilor atat in forma tiparita, cat si in format electronic, care trebuie sa cuprinda urmatoarele rubrici: numele si prenumele, codul numeric personal, specialitatea, gradul profesional si locul de munca. Creditarea cursurilor de invatamant postuniversitar si de educatie permanenta se face in functie de urmatoarele criterii: a) durata efectiva a programului; b) existenta unui stagiu practic asociat programului.
Consolidarea cladirilor din clasa I de risc seismic
In MO nr. 125/9.02.2006 a aparut Hotararea privind aprobarea Programului de actiuni pe anul 2006 pentru proiectarea si executia lucrarilor de consolidare cuprinzand cladiri de locuit multietajate, incadrate prin raport de expertiza tehnica in clasa I de risc seismic si care prezinta pericol public.
Actiunile pentru proiectarea si executia lucrarilor de consolidare la cladirile prevazute se finanteaza potrivit OG nr. 20/1994 privind masurile pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Programe de formare profesionala in domeniul turistic
In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 279 din 28 martie 2006 a fost publicata Hotararea privind aprobarea Programului anual de marketing si promovare turistica si a Programului anual de dezvoltare a produselor turistice. Potrivit acestei hotarari, programul anual de dezvoltare a produselor turistice urmareste realizarea urmatoarelor obiective: elaborarea strategiilor de dezvoltare a turismului; dezvoltarea produselor turistice; sustinerea proiectelor de investitii in turism; cresterea calitatii serviciilor in turism; sustinerea invatamantului turistic si a pregatirii profesionale de specialitate prin sistemul de formare profesionala a adultilor. Prin Programul anual de dezvoltare a produselor turistice se cofinanteaza in proportie de maximum 50% programele de formare profesionala a adultilor din sectorul turistic si din domeniul invatamantului turistic; programele pentru imbunatatirea calitatii serviciilor in turism.