20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCurier legislativ

Curier legislativ

Concesionarea activitatii institutiilor publice de spectacole si concerte

In M.O. al Romaniei nr. 332/13 aprilie 2006 a fost data publicitatii Hotararea pentru aprobarea Normelor metodologice privind concesionarea activitatii institutiilor publice de spectacole si concerte. Prezentele norme metodologice stabilesc dispozitiile speciale privind organizarea si desfasurarea concesionarii activitatii institutiilor publice de spectacole si concerte, continutul-cadru al caietului de sarcini al concesiunii, precum si continutul contractului-cadru de concesiune. Atribuirea concesiunii activitatii unei institutii publice de spectacole si concerte se face in baza unui contract prin care o persoana, denumita concedent, transmite pentru o perioada determinata, de cel mult 49 de ani, unei alte persoane, denumita concesionar, care actioneaza pe riscul si pe raspunderea sa, dreptul si obligatia de realizare a activitatii institutiei respective, in schimbul unei redevente. Au calitatea de concedent: ministerele sau alte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, pentru activitatea institutiilor publice de spectacole si concerte aflate in subordinea acestora; consiliile judetene sau consiliile locale, dupa caz, pentru activitatea institutiilor publice de spectacole si concerte aflate in subordinea acestora. Calitatea de concesionar o poate avea orice persoana fizica sau persoana juridica de drept privat, romana ori straina, care indeplineste calitatile, capacitatile si conditiile de experienta stabilite de concedent in anuntul de primire de candidaturi.

Comisie Nationala de Drept International Umanitar

In M.O. al Romaniei nr. 332 din 13 aprilie 2006 a fost publicata Hotararea privind infiintarea si organizarea Comisiei Nationale de Drept International Umanitar. In scopul indeplinirii obligatiilor ce revin Romaniei in baza tratatelor internationale din domeniul dreptului umanitar, se infiinteaza Comisia Nationala de Drept International Umanitar, denumita CNDIU, ca organ consultativ al Guvernului, fara personalitate juridica. CNDIU se organizeaza potrivit prevederilor prezentei hotarari si functioneaza potrivit regulamentului propriu. CNDIU este formata din cate un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Justitiei, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Educatiei si Cercetarii si al Ministerului Sanatatii. Acesti reprezentanti sunt desemnati, la nivel de experti, de conducerile institutiilor respective. La activitatile CNDIU pot fi invitati, in calitate de observatori, la propunerea presedintelui acesteia, membri ai Parlamentului, reprezentanti ai institutiei Avocatul Poporului si ai Comitetului International al Crucii Rosii, ai Societatii Nationale de Cruce Rosie, ai Institutului Roman pentru Drepturile Omului etc.

Predarea-primirea carnetelor de munca la casele teritoriale de pensii

In MO nr. 190/28.02.2006 a aparut Ordinul pentru aprobarea procedurilor de predare-primire a carnetelor de munca la casele teritoriale de pensii, dupa cum urmeaza: a) proceduri de predare-primire a carnetelor de munca aflate in evidenta inspectoratelor teritoriale de munca la casele teritoriale de pensii; b) proceduri de predare-primire a carnetelor de munca aflate in evidenta institutiilor din administratia publica centrala sau locala ori a angajatorilor, societati comerciale sau regii autonome cu capital majoritar de stat la casele teritoriale de pensii; c) proceduri de predare-primire a carnetelor de munca de la persoanele aflate in evidenta agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca la casele teritoriale de pensii. Procedura tehnica de prelucrare a datelor, utilizata de Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale in vederea culegerii din carnetele de munca a datelor necesare pentru determinarea stagiului de cotizare si a punctajului mediu anual, precum si procedura de scanare si de arhivare electronica a carnetelor de munca se stabilesc prin decizie a presedintelui Casei Nationale de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă