20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialCură de sănătate pe litoral

Cură de sănătate pe litoral

Toate clinicile balneare de pe litoralul Mării Negre şi-au deschis porţile în această perioadă a anului. Staţiunea Mangalia are două baze de tratament moderne dotate cu aparatură de ultimă generaţie. Una dintre acestea  este dotată cu patru bazine pentru kinetoterapie cu apă sulfuroasă; o secţie pentru electroterapie; două pentru hidroterapie şi una de pneumoterapie. Pe lângă aceste dotări, turiştii pot beneficia de săli de gimnastică medicală şi masaj. Sanatoriul Balnear pentru Recuperare Mangalia are posibilitatea de a trata zilnic în jur de 500 persoane.

18 zile de tratament – 1.855 de euro

Turiştii care aleg curele de sănătate şi odihnă la Sanatoriul Balnear pentru Recuperare Mangalia au la dispoziţie mai multe pachete cu sejur inclus.  Pentru 7 zile şi 5 zile de tratament, doritorii vor scoate din buzunare 100 lei pe zi de persoană. Pentru a veni în întâmpinarea clienţilor, aici se acceptă şi plata cu tichete de vacanţă. Centrul de sănătate „Ana Aslan” de la Hotel Europa (patru stele) din staţiunea Eforie Nord le oferă celor interesaţi cure de recuperare medicală de 6, 12 şi 18 zile. Desigur că gradul de confort creşte şi tarifele. Drept urmare, pentru un sejur de 7 nopţi, inclusiv tratament, turiştii trebuie să scoată din buzunar 530 de euro, cu micul-dejun inclus, 925 de euro pentru 13 nopţi şi 1.285 euro pentru 19 nopţi sau 1.855 de euro dacă vor pensiune completă.

În aceste pachete intră o consultaţie medicală, 4 proceduri de fizioterapie pe zi (din gama masaj, hidrotermoterapie, kinetoterapie, fitness, electroterapie). Acest tip de proceduri sunt recomandate celor care suferă de afecţiuni reumatismale degenerative şi inflamatorii, lumbago cronic, hernie de disc, precum şi în recuperarea sechelelor posttraumatice, afecţiuni neurologice, osteoporoză, tulburări circulatorii periferice, reducerea hipertensiunii arteriale etc. Tot aici se poate face şi Peloidoterapie (cu nămol adus direct din Lacul Techirghiol), Hidroterapie (inclusiv duş subacvatic, hidromasaj, băi cu plante şi jacuzzi), Kinetoterapie şi Hidrokinetoterapie (în bazin cu apă sărată din Lacul Techirghiol), dar şi saună, aerosoli sau împachetări cu parafină. În plus, turiştii îşi pot efectua analize de laborator şi ECG, precum şi alte investigaţii de specialitate.

Preţuri variabile la Techirghiol

Sanatoriul Balnear de Recuperare Techirghiol oferă celor interesaţi pachete de servicii cu preţuri începând de la 57 de lei pe zi până la 115 lei pe zi, în funcţie de tipul camerei alese. În aceste sume intră şi contravaloarea a 3-4 proceduri medicale şi masa. Cura balneară de la Techirghiol este indicată în tratamentul afecţiunilor reumatismale, atât inflamatorii, cât şi degenerative. Cadrele medicale spun că prin factorii naturali de cură oferiţi (climatul, apa sărată, nămolul sapropelic), afecţiunile reumatismale beneficiază de un tratament complex. 

Pentru a veni în întâmpinarea clienţilor, multe centre balneare acceptă inclusiv plata cu tichete de vacanţă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă