16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCupa Iernii la nataţie, un mare succes la Galaţi

Cupa Iernii la nataţie, un mare succes la Galaţi

Moment de fericire maximă pentru circa 150 de copii care au participat la finalul săptămânii trecute la întrecerile Cupei Iernii la nataţie, competiţie dedicată copiilor. Zece cluburi din ţară au răspuns prezent la invitaţia organizatorilor, Viva Club Galaţi, patru dintre cluburile constănţene înscrise la Federaţia de Nataţie având reprezentanţi în concurs: Delphin Înot, Atena Sport Club, Palatul Copiilor şi Constanţa Sport Club.

Rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor, chiar dacă întrecerea a avut mai mult un caracter de verificare, majoritatea antrenorilor declarându-se mai mult decât satisfăcuţi de rezultatele obţinute de copii. Astfel, cei 15 puşti şi puştoaice de la Constanţa Sport Club au reuşit să-şi depăşească toţi performanţele anterioare, lucru îmbucurător nu doar pentru antrenori, ci şi pentru părinţi şi copii. Surpriza clubului a fost Mario Bucur, un puşti care promite foarte mult şi care a ieşit campion la general în grupa de vârstă 2007 după ce a reuşit două locuri la 50m liber şi 25 m bras şi două locuri II la 50 m spate şi 25 m fluture

„Copiii au făcut o figură foarte bună, iar Mario Bucur promite foarte mult. Vreau însă să le mulţumesc părinţilor tuturor acestor sportivi care au înţeles că nu este necesar să pună presiune pe copiii lor şi că indiferent dacă urcă sau nu pe podium, este importantă participarea, determinarea, spiritul de fair-play. Învingatori sunt toţi cei participă”, ne-a spus Ionuţ Rogoveanu, antrenorul coordonator de la Constanţa Sport Club.

Delphin Înot Constanţa s-a comportat exemplar la Galaţi, elevii lui Aurel Şeicaru terminând pe locul 4 la general. Printre remarcaţi, deja un nume obişnuit, Vlad Rogoveanu, care a luat trei  locuri I (50 m liber, 50 m spate, 50 m bras) şi un locul 2, la 50 m fluture. De altfel, Rogoveanu a ieşit şi campion în clasamentul general la băieţi 2003, cu 18 puncte. Din păcate, antreorul lotului deplasat la Galaţi nu s-a arătat deloc încântat de rezultate, considerând competiţia ca una amicală din toate punctele de vedere.

Al treilea club constănţean, Palatul Copiilor, a terminat pe locul al treilea la general, după ce Elena Mara Gherman (2002) şi Răzvan Constantin Leu (2002) au ieşit campioni la general şi la mai multe probe individuale.

Cea mai bună prestaţie ca echipă constănţeană a avut-o însă  Atena Sport Club, adică cea condusă de marele campion Răzvan Florea. Copiii antenaţi de acesta au terminat pe locul 2 după gazdele de la Viva Sport Club Galaţi, chiar dacă şi-au dominat adversarii în mai multe probe  individuale. Printre remarcaţi, Victor Farina Alfonzeti (2008), Edi Răducanu (2006) şi Patrick Dinu (2005), toţi trei campioni la general, dar şi Denis Stignei, Darius Teisanu, Nicolas Ursu, Miruna Ghebaur, Ana Grosu, Mara Iancu, Ioana Cristocea sau Johnny Drăgoi, copii care au reuşit să obţină locuri pe podium.

„Pentru noi a fost un concurs de verificare foarte util, iar rezultatele generale sunt foarte bune. Au fost copii care au concurat excelent, unii care au concurat foarte bine, unii care au mers dar bine şi unii care au dezamăgit, dar numai aşa ne putem da seama de potenţial. Edi Răducanu, Patrick Dinu şi Denis Stignei sunt vârfurile acestui grup şi pariez pe ei în viitor, iar anul viitor sper ca rezultatele tuturor să fie şi mai bune”, ne-a declarat Răzvan Florea.

Câştigătorii cupelor după totalul probelor la individual:

1.     2008 MASCULIN- Alfonzeti Farina Victor-Atena Sport Club Constanta-10 PUNCTE

2.     2008 FEMININ-Fortu Alesia -Viva Sport Club Galaţi-10 PUNCTE

3.     2007 MASCULIN – Bucur Mario Asociaţia Constanţa Sport Club-16 PUNCTE

4.     2007 FEMININ- Matei Petra Dora Bucharest Sport Club-15 PUNCTE

5.     2006 MASCULIN- Raducanu Edi Atena Sport Club Constanţa-20 PUNCTE

6.     2006 FEMININ- Iancu Erika Luana Viva Sport Club Galaţi-15 PUNCTE

7.     2005 MASCULIN- Dinu Patrick-Atena Sport Club Constanţa-20 PUNCTE

8.     2005 FEMININ- Pascu Ana Maria – Viva Sport Club Galaţi-18 PUNCTE

9.     2004 MASCULIN- Ichim Luca- Aqua Center Buzău-20 PUNCTE

10.  2004 FEMININ- Stroe Vicentia Mihaela – Viva Sport Club Galaţi-18 PUNCTE

11.  2003 MASCULIN- Rogoveanu Vlad -Delphin Constanţa-18 PUNCTE

12.  2003 FEMININ- Ciucă Claudia Tenis Club 2000-16 PUNCTE

13.  2002-2001 MASCULIN- Leu Răzvan Constantin PALATUL COPIILOR CONSTANŢA-11 PUNCTE

14.  2002-2001 FEMININ- Gherman Mara Elena PALATUL COPIILOR CONSTANŢA-24 PUNCTE

15.  OPEN MASCULIN- Bracaci Daniel Viva Sport Club Galaţi-20 PUNCTE

 

 

Cele mai citite

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...

Pepe a dezvăluit detalii despre prima sa relație serioasă

Pepe și-a amintit de prima sa iubire, Dana Gheorghe, o femeie care a jucat un rol important în viața sa la începutul carierei sale...

FCSB în pericol de depunctare din cauza declarațiilor lui Gigi Becali!

Gigi Becali riscă o nouă suspendare după acuzațiile aduse arbitrului Horațiu Feșnic, ceea ce pune FCSB în pericol de a pierde 3 puncte în...
Ultima oră
Pe aceeași temă