8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialCum vede Ponta restructurarea CFR

Cum vede Ponta restructurarea CFR

Singura şansă reală de restructurare şi modernizare a companiei CFR este să lucreze cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a declarat, luni, premierul Victor Ponta, informează Mediafax.

Unul dintre principalele subiecte ale discuţiei de luni dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele BERD, Suma Chakrabarti, aflat la Bucureşti, a fost de altfel restructurarea CFR, alături de alte proiecte, precum construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov.

Ponta a arătat că România se află pe locul al treilea ca volum al investiţiilor în portofoliul general al BERD şi că, în prezent, cel mai important proiect derulat cu sprijinul acestei instituţii este restructurarea CFR, adăugând că îşi propune ca România să avanseze pe primul loc în portofoliul de investiţii al băncii.

“Consider că singura şansă reală de restructurare şi modernizare a companiei, a CFR, este aceea de a lucra în strânsă legătură cu BERD, a folosi creditul pe care l-am primit şi mai ales expertiza privind restructurarea unei companii de asemenea dimensiuni. Este un angajament al Guvernului de a duce la bun sfârşit acest proiect esenţial pentru România, în colaborare cu BERD”, a afirmat Ponta.

Citeşte şi: Mecanicii de locomotivă PROTESTEAZĂ faţă de privatizarea CFR Marfă. Vezi care le sunt cererile

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a acordat un împrumut de 175 milioane euro companiei CFR, permiţând plata datoriilor curente.

La rândul său, preşedintele BERD, Suma Chakrabarti, a precizat că, pentru acest an, volumul finanţării asigurate de BERD ar putea ajunge la o jumătate de miliard de euro.

El a arătat că o prioritate a BERD este sprijinirea IMM-urilor şi că, în acest scop, a fost acordat BCR un credit de 80 milioane euro, iar în perioada următoare va fi semnat şi un acord de creditare a sectorului de telecomunicaţii.

De la începutul operaţiunilor în România, BERD a investit aproximativ 6 miliarde euro în peste 300 de proiecte din domeniile financiar, corporativ, infrastructură şi energie, mobilizând investiţii suplimentare de aproape 11 miliarde euro.

Cele mai citite

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă