24.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSpecialCum vă puteţi mări nivelul inteligenţei

Cum vă puteţi mări nivelul inteligenţei

În cazul în care simţiţi că nu mai aveţi luciditatea sau inteligenţa de odinioară, nu  trebuie să vă pierdeţi cu firea, pentru că există mai multe remedii, potrivit realitatea.net.

Specialiştii din toată lumea susţin de ceva vreme că unul din remediile bune pentru inteligenţă e somnul de după-amiază. Acesta are un efect pozitiv extrem de mare asupra creierului, activităţii cerebrale şi memoriei. Un studiu recent arată că o oră de somn la amiază sporeşte radical capacitatea intelectuală şi abilitatea de a duce la bun sfârşit orice sarcină.

Mâncarea bogată în magneziu îmbunătăţeşte memoria. Aşa că tot ceea ce trebuie să faceţi în acest sens este să consumaţi brocoli sau spanac, indiferent ce vârstă aveţi. Studiile mondiale arată că jumătate din populaţia ţărilor civilizate are deficit de magneziu.

Statul la soare este extrem de benefic pentru inteligenţă şi asta doar pentru că ajută la eliberarea şi asimilarea de vitamina D de către organism. Legătura dintre vitamina D şi inteligenţă nu a fost explicată deocamdată, dar ce mai contează atâta vreme cât bronzul funcţionează.

Cositul ierbii, dacă vă vine să credeţi, este un adevărat afrodisiac intelectual. Cercetătorii australieni au ajuns la concluzia că iarba proaspăt tăiată degajă o substanţă care reduce stresul, face oamenii mai fericiţi şi ajută creierul să nu-şi piardă din forţă odată cu trecerea anilor. În acest sens ei au lansat un parfum numit “apă de iarbă”.

Ciocolata neagră şi sexul sunt doi factori importanţi în procesul de îmbunătăţire a capacităţii intelectuale. Ipoteza a apărut pentru prima oară în cartea lui Simon Wootton şi Terry Horne, iar aceştia susţin că inteligenţă nu ţine de genetică, ci de stilul de viaţă. Ei mai spun că şi carnea rece măreşte inteligenţa.

Lecţiile de muzică îi fac pe copii mai inteligenţi. Un studiu efectuat în urmă cu câţiva ani a arătat că în cazul copiilor care studiază un instrument sau fac ore de canto, creierul se dezvoltă mai repede. Copiii respectivi au obţinut rezultate mult mai bune la testele de memorie, care e strâns legată de elocvenţă, memoria verbală, coerenţă, matematică şi IQ.

Cele mai citite

După ce a rămas fără sprijin, Klaus Iohannis, așteptat să anunțe dacă iese oficial din cursa pentru șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va prezenta joi, în cadrul CSAT, poziţia sa privind candidatura la şefia NATO şi apoi va anunţa şi...

Azilul capitalismului din Apulia

După ce marii lideri ai planetei democratice s-au întâlnit într-un cătun din Elveția - să dea o bifă imperativei chemări a eroului Zele-Vogue la...

Candidații validați pentru funcția de președinte al USR. Dreapta Unită, aproape de rupere

Şase dintre cele zece candidaturi pentru preşedinţia Uniunii Salvați România (USR) au fost validate, potrivit formațiunii politice.Cei care au rămas în cursă sunt: Elena...
Ultima oră
Pe aceeași temă