19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCum vă puteţi confecţiona luminiţe de basm pentru pomul de Crăciun

Cum vă puteţi confecţiona luminiţe de basm pentru pomul de Crăciun

Pentru a obţine un set de luminiţe sofisticate pentru pomul dumneavoastră de Crăciun, puteţi încerca să confecţionaţi un şirag de luminiţe superbe cu ajutorul unui adeziv cu sclipici. Nu aveţi nevoie decât de câteva beculeţe cu LED, materiale şi pistolul de lipit Dremel.

Ornamentele plăcute de adeziv colorat cu sclipici permit crearea unor forme florale simple. Elementele decorative alcătuite din trei forme florale lipite una de cealaltă şi un glob mai complex din adeziv cu sclipici creat din două jumătăţi şi apoi reasamblat înglobează câteva dintre luminiţele de basm. Luaţi pistolul de lipit Dremel® şi urmaţi ghidul nostru pas cu pas, ajutându-vă de imagini pentru mai multă ­inspiraţie!

Materiale necesare

Pistol de lipit Dremel® cu batoane de adeziv de 7 mm x 3/4 pachetep; placă de lipit ­Dremel®; şir de beculeţe alungite cu LED; hârtie de ­pergament; două mingi de tenis de masă; ­cariocă; benzi din cauciuc; suport pentru ouă.

Pasul 1

Pentru a obţine diferite ornamente florale simple, luaţi o cariocă şi desenaţi mai multe cercuri cu un diametru de aproximativ 5 cm pe hârtia de pergament. Desenaţi un punct în centrul fiecărui cerc. Întoarceţi hârtia de pergament pe partea opusă. Poziţionaţi un baton de adeziv cu sclipici de 7 mm în pistolul de lipit Dremel® şi setaţi pistolul să funcţioneze la temperatură joasă. Utilizaţi pistolul de lipit Dremel şi adezivul cu sclipici pentru a „desena” în centrul cercului mare un cerc de adeziv cu un diametru aproximativ egal cu cel al beculeţului.

Pasul 2

După cum este ilustrat mai jos, desenaţi petalele florii cu ajutorul pistolului de lipit Dremel şi al batonului de adeziv cu sclipici de 7 mm începând de la cercul din centru şi până la conturul cercului mare. „Desenaţi” mai multe flori. Lăsaţi adezivul să se usuce, apoi dezlipiţi florile de pe hârtia de pergament.

Pasul 3

Pentru a finaliza ornamentul floral, împingeţi uşor floarea peste un beculeţ cu LED şi, utilizând pistolul de lipit Dremel şi batonul de adeziv cu sclipici, aplicaţi un strat subţire de adeziv pe spatele florii pentru a o fixa în spatele beculeţului. În cazul în care diametrul cercului este prea mic pentru a permite trecerea uşoară peste beculeţ, măriţi-l utilizând o foarfecă de mici dimensiuni pentru a efectua o serie de tăieturi în interiorul centrului.

Pasul 4

Pentru realizarea elementelor decorative florale, luaţi trei forme florale şi lipiţi-le împreună conform instrucţiunilor de la paşii 1 şi 2. Treceţi o floare peste un beculeţ conform descrierii de la pasul 3 şi utilizaţi pistolul de lipit Dremel şi adezivul cu sclipici pentru a aplica un strat subţire de adeziv pe spatele florii pentru a o fixa în spatele beculeţului. Aplicaţi un strat de adeziv pe suprafaţa unei petale şi apăsaţi imediat a doua floare peste prima, aliniind orificiul central al florii la beculeţ. Aplicaţi din nou un strat de adeziv pe cealaltă parte a aceleiaşi petale şi apăsaţi cea de-a treia floare peste cea de-a doua, ca mai înainte. Aplicaţi un strat final de adeziv între cea de-a doua şi cea de-a treia floare pentru a crea o floare 3D care să înglobeze beculeţul.

Pasul 5

Pentru a realiza globurile din adeziv cu sclipici, mai întâi desenaţi o linie în jurul unei mingi de tenis de masă, pentru a împărţi mingea în două emisfere. Decupaţi o bucată din hârtia de pergament şi poziţionaţi mingea în centru, răsucind capetele pentru a fixa mingea; asiguraţi-vă că linia care împarte cele două emisfere este vizibilă. Strângeţi hârtia cu o bandă de cauciuc. 

Pasul 6

Repetaţi procedura de mai sus şi pentru cea de-a doua minge. Apoi, pe jumătatea fiecărei mingi, utilizaţi pistolul de lipit Dremel pentru a „desena” o linie subţire de adeziv cu sclipici pe linia care împarte mingea în două. Desenaţi mai multe linii aleatorii numai pe jumătatea superioară a mingii pentru a crea o sită.  Lăsaţi-o să se usuce în timp ce repetaţi procesul pentru cea de-a doua minge înfăşurată în hârtie de pergament.

Pasul 7

După ce s-a uscat, îndepărtaţi cu atenţie adezivul de pe fiecare jumătate a mingilor înfăşurate în hârtie prin împingerea şi rotirea uşoară a marginilor ornamentului astfel obţinut pentru a-l desprinde; adezivul este flexibil, prin urmare ar trebui să rămână intact.

Pasul 8

Utilizând pistolul de lipit Dremel şi adezivul cu sclipici, aplicaţi un strat de adeziv pe marginea unei emisfere şi poziţionaţi un beculeţ în interiorul acesteia, în partea centrală. Aplicaţi un strat suplimentar de adeziv cu sclipici în punctul în care firul trece de prima emisferă şi aşezaţi cea de-a doua emisferă peste cea dintâi pentru a forma un glob.  Asiguraţi-vă că cele două emisfere sunt bine aliniate, apoi aplicaţi un strat de adeziv cu sclipici pe linia mediană pentru a uni cele două jumătăţi. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă