4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialCum va fi vremea săptămâna aceasta

Cum va fi vremea săptămâna aceasta

Dacă luni şi marţi vremea se menţine răcoroasă, de joi vremea dă semne de încălzire, temperaturile ajungând chiar la 30 de grade în zona de sud a ţării, spun meteorologii citati de Realitatea.net.

Luni mai scăpăm de ploi şi norii sunt mai puţini. Doar în nordul şi estul ţării mai plouă slab, numai pe arii restrânse. Vântul suflă moderat, iar regimul termic este apropiat de cel normal pentru data din calendar: maximele pornesc de la 17 grade la Miercurea Ciuc, Cluj şi Zalău. În regiunile sudice, la câmpie, se ating 25 de grade la Craiova şi Călăraşi, chiar 27 la Giurgiu.

La Bucureşti, luni este o zi placută, cu vânt slab şi fără ploi. Către amiază mercurul urcă în terometre până la 25 de grade.

Marţi locuitorii din nordul, centrul şi estul ţării vor avea nevoie de umbrele, căci în aceste regiuni se anunţă ploi locale. În restul teritoriului vremea este mai însorită şi numai izolat cad câţiva stropi de ploaie, cel mai probabil la deal. Temperatura aerului scade uşor în Moldova, unde soarele îşi face cu greu loc printre nori. Cele mai ridicate valori se anunţă tot în sudul ţării. 25 de grade la Alexandria şi Călăraşi, 26 la Giurgiu.

La Bucureşti, marţi temporar se adună norii, pot să cadă şi câţiva stropi de ploaie, dar vântul nu se înteţeşte. Maxima zilei scade puţin, doar 23-24 de grade indică termometrele la amiază.

Miercuri se mai încălzeşte. Cerul este variabil în mare parte din ţară, dar în regiunile nord-vestice sunt nori şi plouă local, iar în vest vântul este mai agitat. Temperaturile maxime pornesc de la 17 grade la Baia Mare şi 19 la Botoşani şi Miercurea Ciuc, dar în vest valorile cresc cu aproximativ 3-4 grade. 28 de grade se aşteaptă la Timişoara, 29 la Craiova şi Alexandria şi 30 de grade la Giurgiu şi Călăraşi.

Şi la Bucureşti termometrele câştigă miercuri câteva grade. 28 de grade se anunţă după prânz, în condiţii de cer variabil, fără ploi şi fără vânt.

 

Cele mai citite

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă