20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCum va fi vremea in weekend

Cum va fi vremea in weekend

Astazi, vremea continua sa se incalzeasca in cea mai mare parte a tarii. Precipitatiile apar mai ales spre seara si se extind in regiunile vestice. Duminica revin precipitatiile si vremea rece, insa luni va mai ninge slab doar in nord-vest si la munte. Marti, vremea se mai incalzeste, iar precipitatiile sunt foarte putine si isi fac simtita prezenta mai ales in regiunile vestice, informeaza Realitatea.net.

Astazi, maximele urca spre 5-15 grade Celsius. Pe litoral, va fi chiar mai cald. In vestul tarii va ploua pe arii tot mai extinse pana seara. In restul tarii va ploua doar izolat. Vantul va prinde putere in vest, pe litoral si la munte.

In Capitala, temperaturile cresc sambata. De la 1-2 grade, in zori, temperatura aerului ajunge la 11-13 grade, cu aproximativ 8 grade peste media climatologica. Presiunea atmosferica va fi de 751 mm coloana de mercur.

La munte norii vor acoperi cerul si vor cadea precipitatii pe arii din ce in ce mai mari. Treptat, vor aparea lapovite si ninsori. Izolat cantitatile de apa vor depasi 10-15 l/mp. Vantul se va intensifica temporar, iar valorile termice vor fi in crestere usoara.

Duminica vom simti o racire a vremii. Maximele scad in unele zone chiar si cu 8-10 grade Celsius si se incadreaza in general intre 0 grade in nordul Moldovei si 8-9 grade in sud. 3 grade vor fi la Iasi si la Cluj Napoca, 4 grade la Timisoara si 7 la Craiova si la Constanta. Ca urmare a racirii vremii in vest, in nord si in centru cad  lapovita si ninsoare, in timp ce la munte va ninge. In sud-est va fi ceva mai cald si va ploua. La Predeal, maxima va ajunge la 12 grade, iar la Sinaia 10 grade si cu numai un grad mai putin la Paltinis. Mai rece va fi pe Ceahlau, cu numai 4 grade si conditii de ploaie in timp ce pe Semenic si la Stana de Vale mercurul din termometre se va opri la 7 grade.

Vremea se raceste si in Capitala, asa ca maxima se opreste la 7 grade Celsius.

Luni, precipitatiile se raresc. Mai nige slab pe arii restranse in nord-vest si la munte. In sud si sud-est cerul va fi variabil cu sanse de ceata la primele ore. Maximele cresc usor in majoritatea regiunilor si se incadreaza intre 2 grade in nordul Moldovei si in estul  Transilvaniei si 11 grade in Banat.

Vreme placuta pentru aceasta data si la Bucuresti. Va fi usor mai cald, temperatura aerului ajungand la amiaza la aproximativ 9 grade.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă