21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCum trebuie să danseze bărbaţii pentru a impresiona femeile

Cum trebuie să danseze bărbaţii pentru a impresiona femeile

Cercetătorii britanici au descoperit că dansul îi poate face pe bărbaţi mai atrăgători în faţa femeilor şi dă indicii preţioase asupra stării lor de sănătate. Un dans atractiv este semn al unei stări de sănătate excelente şi al virilităţii, este concluzia cercetărilor făcute de psihologii Universităţii Northumbria din Marea Britanie.

Oamenii de ştiinţă au studiat mişcările de dans ale mai multor bărbaţi. „Am filmat bărbaţii, i-am transformat în avataruri şi le-am cerut femeilor să se pronunţe dacă sunt dansatori buni sau nu”, a declarat cercetătorul Nick Neave, de la Universitatea Northumbria. În urma testelor s-a stabilit că femeile nu sunt interesate de mişcarea membrelor, ci mai degrabă de cea a părţii superioare a corpului. Secretul atractivităţii: viteza genunchiului drept şi varietatea mişcărilor gâtului şi trunchiului.

„Persoana care combină aceste mişcări în moduri diferite şi dă dovadă de variabilitate, flexibilitate şi creativitate în felul în care îşi clatină capul, gâtul, corpul, va fi percepută ca un bun dansator”, a spus Nick Neave. Potrivit realitatea.net, cercetătorii britanici asociază atitudinea bărbaţilor pe ringul de dans cu cea a masculilor din sălbăticie care prin diverse mişcări încearcă să impresioneze femelele. Ritualul este o dovadă a stării de sănătate şi a potenţei, ceea ce, consideră oamenii de ştiinţă nu este departe practicile din lumea civilizată.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă