-0.2 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSpecialCum se recunoaște aciditatea unui vin

Cum se recunoaște aciditatea unui vin

În cazul vinurilor albe, aciditatea este „coloana vertebrală“: în lipsa acesteia – sau în cazul în care este scăzută –, vinurile albe ar părea „plate“, chiar sălcii.

În caz că vă întrebați cum percepem aciditatea, ea este cea care „lasă gura apă“ – spre deosebire de astringență, care „face gura pungă“ –, dar care, în condițiile în care avem de-a face cu un vin roșu armo­nios și echili­brat, e considerată, la rândul ei, o calitate.

Cele mai citite

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...

Mircea Geoană, sprijinit de Sir George Iacobescu în cursa pentru președinția României

Sir George Iacobescu este singurul român înnobilat de Regina Marii Britanii pentru contribuțiile sale excepționale în domeniul caritabil, comunitar și al serviciilor financiare Mircea Geoană,...
Ultima oră
Pe aceeași temă