3.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialCum se apără Comisia Europeană de criticile privind criza imigranţilor

Cum se apără Comisia Europeană de criticile privind criza imigranţilor

Comisia Europeană a respins, vineri, criticile referitoare la reacţia considerată ineficientă faţă de imigraţia masivă, argumentând că disputele între statele membre ale Uniunii Europene îngreunează acţiunile comune.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat că "instituţiile europene au avut o reacţie slabă" faţă de numărul record de imigranţi extracomunitari.

"Există o serie de propuneri. A venit vremea ca statele membre UE să le aprobe", a replicat Annika Breidthardt, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

"Putem reuşi doar dacă lucrăm împreună, nu unii împotriva altora", a adăugat Breidthardt, amintind de planul propus de Comisia Europeană în luna mai.

"Este destul de clar că nu Comisia Europeană a stat în calea implementării acestui plan", a spus Breithardt.

În iunie, numeroase state membre UE au respins propunerea preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker, privind introducerea unor cote naţionale obligatorii în sensul distribuirii imigranţilor extracomunitari ajunşi în Italia şi Grecia.

Cele mai citite

România a urcat în clasamentul FIFA. Ce loc ocupă acum tricolorii

Naţionala României a urcat cinci locuri faţă de luna trecută şi ocupă poziţia a 43-a în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) publicat joi. Tricolorii...

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...

CSA Steaua, răpusă de Corvinul, chiar în Ghencea

Corvinul Hunedoara a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 1-0, în Ghencea, într-un meci din etapa a 15-a a Ligii a II-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă