21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialCum se apără Comisia Europeană de criticile privind criza imigranţilor

Cum se apără Comisia Europeană de criticile privind criza imigranţilor

Comisia Europeană a respins, vineri, criticile referitoare la reacţia considerată ineficientă faţă de imigraţia masivă, argumentând că disputele între statele membre ale Uniunii Europene îngreunează acţiunile comune.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat că "instituţiile europene au avut o reacţie slabă" faţă de numărul record de imigranţi extracomunitari.

"Există o serie de propuneri. A venit vremea ca statele membre UE să le aprobe", a replicat Annika Breidthardt, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

"Putem reuşi doar dacă lucrăm împreună, nu unii împotriva altora", a adăugat Breidthardt, amintind de planul propus de Comisia Europeană în luna mai.

"Este destul de clar că nu Comisia Europeană a stat în calea implementării acestui plan", a spus Breithardt.

În iunie, numeroase state membre UE au respins propunerea preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker, privind introducerea unor cote naţionale obligatorii în sensul distribuirii imigranţilor extracomunitari ajunşi în Italia şi Grecia.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

Cod galben de inundații pe râuri din șase județe. HARTA

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis atenţionări Cod galben de viituri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pentru râuri...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă