22.1 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCum să preveniţi furturile din automobile

Cum să preveniţi furturile din automobile

Doi minori au fost prinşi, ieri, şi sunt cercetaţi de poliţişti, după ce au furat mai multe bunuri din autoturism. Ambii au 17 ani. Este numai un exemplu din multele cazuri de furturi din maşini, care se înregistrează în fiecare zi în Constanţa. ”Este fapta penală care se comite cel mai uşor”, spun reprezentanţii IPJ Constanţa. Tot ei afirmă că hoţii nu au nici o preferinţă: sparg orice fel de maşină şi fură orice găsesc înăuntru.

Mai mult, potrivit analizelor statistice efectuate de poliţişti, s-a constatat că furturile din autoturisme se produc atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Agenţii derulează din când în când campanii de conştientizare a şoferilor. Întotdeauna găsesc mai multe cazuri de maşini în care aceştia au uitat diverse bunuri. Poliţiştii le explică riscurile la care sunt expuşi în momentul în care îşi lasă în autoturisme la vedere bunuri cum ar fi: documente originale sau xerocopiate, copii de pe acte de identitate, documente bancare sau instrumente de plată, dispozitive de stocare a informaţiilor, serviete, chei, diverse obiecte de îmbrăcăminte sau încălţăminte, aparatură electronică.

Sunaţi la 112

Aşadar, cel mai important sfat este să nu lăsaţi nimic ­important la vedere în maşină. Apoi, oamenii legii recomandă ca pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau ­martor, apelaţi numărul unic de ­urgenţă 112. În plus, reţineţi cât mai multe detalii despre ­autor: înfăţişare, particularităţi, ­direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă