7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialCum să fii o mamă sau un tată mai bun. Cei mai...

Cum să fii o mamă sau un tată mai bun. Cei mai simpli cinci paşi ca să combaţi “sărăcia” parentală

Tati şi mami cred întotdeuna că ştiu cel mai bine cum să-şi crească copiii. Doar cinci condiţii pe zi au de respectat ca să-i controleze pe micuţii. Asta susţine un autorul unui studiu despre relaţia dintre părinţi şi copii, potrivit Daily Mail.

Să citeşti alături de copilul tău cel puţin 15 minute zilnic, să te joci cu el pe podea vreo 10 minute, să discutaţi 20 minute, să ai o atitudine pozitivă şi să-l lauzi frecvent şi să te asiguri că micuţul tău mănâncă sănătos în fiecare zi. Ăsta este orarul zilnic pentru părinţi.

“Ştiinţa arată că ceea ce părinţii fac cu copiii lor este crucial pentru dezvoltarea creierului celor mici”, a spus scriitorul.

Mai mult, lipsa zilnică a atenţiei părinteşti este de vină pentru găurile din informaţia şi comportamentul copiilor. Tăticii şi mămicile trebuie să aibă regulat activităţi cu neastâmpăraţii lor.

“E obligatoriu să accepţi că trebuie să mai şi înveţi. Părinţii cred că ei ştiu automat ce să facă”, a adăugat Mr Paterson.

Un număr mare de familii şi-au agravat relaţia cu copiii pentru că refuză să-şi îmbogăţească aptitudinile în educaţia celor mici.

 

Cele mai citite

Te-ai săturat de var care ține prea puțin? Ia VAR de la Superliga României! DUREAZĂ FOARTE MULT!!!

Ilustrație: Marian Avramescu Te-ai săturat de varul care nu ține suficient, indiferent de meșterii care vin la tine și te întreabă: cine v-a lucrat...

Ciucă, vizită oficială în Chișinău

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, se va afla, astăzi, într-o vizită oficială la Chişinău, capitala Republicii Moldova.Vizita debutează cu o întâlnire cu preşedintele Parlamentului Republicii...

Profitul în fața siguranței vieții umane

De dragul profitului, dezvoltatorii imobiliari ignoră legile și expun clienții pericolelor mortale. În ciuda avertismentelor, instituțiile rămân pasive, iar specialiștii avertizează asupra unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă