19.5 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialCum să avem mai multă umbră

Cum să avem mai multă umbră

Zilele acestea Soarele a fost foarte puternic iar cuvântul de ordine a fost cum să avem mai multă umbră. Noroc că există multe soluţii, şi anume, accesorii de umbrire, care să ne protejeze de căldură şi de lumina prea puternică. Pe lângă rolul pur decorativ, acestea au şi avantaje din punct de vedere energetic.

Pierderile de căldură într-o locuinţă sunt cauzate şi de ferestre. De aceea, pe termen lung, investiţia în soluţii performante pentru izolarea ferestrelor este amortizată de reducerea consumului de energie şi de asigurarea ventilaţiei şi iluminării naturale.  O fereastră este o sursă eficientă de lumină naturală şi aer proaspăt, de aceea, cu cât suprafaţa vitrată este mai mare, cu atât se reduce consumul de energie şi se obţine un climat mai sănătos. Sistemele de umbrire, jaluzele sau rulouri, reprezintă soluţia excelentă pentru lunile călduroase de vară. Montarea acestora nu presupune o acţiune complexă, iar avantajele sunt cât se poate de provocatoare. Rulourile sunt din ce în ce mai căutate, reprezentând o soluţie comodă şi simpatică. În plus, pot fi şi ele comandate prin telecomandă.

În timpul verii, reduc căldura cu până la 90% fără să împiedice pătrunderea luminii iar în timpul iernii îmbunăţesc izolaţia termică cu până la 34%, contribuind substanţial la reducerea consumului de energie.

La exterior copertinele au diverse utilizări, folosindu-se pentru terase, balcoane, ferestre şi uşi. Modelele cu structuri policarbonat de umbrare şi copertinele în două ape acoperă o suprafaţă de aproximativ 70 mp. Pentru balcon sau fereastră se pot folosi marchizele. Au o structură mai simplă şi sunt folosite în special pentru acoperirea geamurilor. Se montează foarte uşor, atât pe beton, cât şi pe polistiren şi nu necesită elemente speciale pentru montaj. Alte tipuri de copertine care prezintă un interes crescut sunt copertinele tip retro şi cele motorizate, care pot fi acţionate prin intermediul unei telecomenzi, în timp ce pergolele sunt copertine care coboară o anumită distanţă orizontal, iar apoi vertical pe ghidaje putând acoperi aproximativ 25 m. Rulourile exterioare se montează în balcoane, la ferestrele de mansardă sau pe lateralele pergolelor, putând asigura totodată protecţie termică, fonică, antiefracţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă