20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCum s-a nascut Noua Securitate a Poporului

Cum s-a nascut Noua Securitate a Poporului

– Au ars documente la toaleta, din ordinul generalului Mortoiu
– Ofiterii de la Directia a III-a (cea care a haituit mii de romani) au iesit in timpul Revolutiei la geam cu o pancarta pe care au scris, pe o fata de masa, cu crema neagra de ghete: „Suntem cu voi”

Va veti intreba, desigur, stimati cititori, de cum ati citit antetul raportului maiorului Gabriel Stanescu: de cand functiona Directia a III-a a Securitatii pe langa MApN? Imediat dupa Revolutie, Securitatea a trecut in subordinea Armatei, pastrandu-se toate structurile fostului Departament al Securitatii Statului, pana la infiintarea SRI.
Raportul maiorului Gabriel Stanescu (pe care l-am descoperit abia dupa 15 ani) este important intru descifrarea mecanismelor Revolutiei.
Ca si in alte cazuri, cand este vorba de zilele de 17-21 decembrie, maiorul se refera generic la „activitati profesionale” (chiar si generalul Mortoiu, seful Directiei a III-a, a facut doar „o scurta referire” la evenimentele de la Timisoara).
Ce retinem din raportul maiorului Gabriel Stanescu? Ca a dormit la unitate, i-a vazut pe tanchisti fraternizand cu demonstrantii, ca i-a raportat toate acestea generalului Mortoiu, care a ordonat distrugerea dosarelor unor „persoane din preocuparea serviciului”. A mai plimbat munitia de colo-colo. Cine o fi tras in demonstranti?

Amanunte la rubrica Dezvaluiri

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă