17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialCum s-a nascut Noua Securitate a Poporului

Cum s-a nascut Noua Securitate a Poporului

– Au ars documente la toaleta, din ordinul generalului Mortoiu
– Ofiterii de la Directia a III-a (cea care a haituit mii de romani) au iesit in timpul Revolutiei la geam cu o pancarta pe care au scris, pe o fata de masa, cu crema neagra de ghete: „Suntem cu voi”

Va veti intreba, desigur, stimati cititori, de cum ati citit antetul raportului maiorului Gabriel Stanescu: de cand functiona Directia a III-a a Securitatii pe langa MApN? Imediat dupa Revolutie, Securitatea a trecut in subordinea Armatei, pastrandu-se toate structurile fostului Departament al Securitatii Statului, pana la infiintarea SRI.
Raportul maiorului Gabriel Stanescu (pe care l-am descoperit abia dupa 15 ani) este important intru descifrarea mecanismelor Revolutiei.
Ca si in alte cazuri, cand este vorba de zilele de 17-21 decembrie, maiorul se refera generic la „activitati profesionale” (chiar si generalul Mortoiu, seful Directiei a III-a, a facut doar „o scurta referire” la evenimentele de la Timisoara).
Ce retinem din raportul maiorului Gabriel Stanescu? Ca a dormit la unitate, i-a vazut pe tanchisti fraternizand cu demonstrantii, ca i-a raportat toate acestea generalului Mortoiu, care a ordonat distrugerea dosarelor unor „persoane din preocuparea serviciului”. A mai plimbat munitia de colo-colo. Cine o fi tras in demonstranti?

Amanunte la rubrica Dezvaluiri

Cele mai citite

Adeverințe falsificate pentru a scăpa de absențele de la școală. Doi tineri au fost reținuți

Doi tineri din Pitești au fost reținuți sub acuzația de falsificare și utilizare de adeverințe medicale false, în urma unei percheziții domiciliare. Aceștia sunt...

Atacurile israeliene din Fâșia Gaza au făcut 61 de morți în 48 de ore

Loviturile militare israeliene din Fâșia Gaza au ucis cel puțin 61 de persoane în decurs de 48 de ore, au declarat sâmbătă medicii locali,...

Un pod peste Tisa de la granița cu Ucraina intră în reparații capitale

Podul peste Tisa intră în reparaţii. De luni vor fi restricţii, timp de 30 de zile, între orele 10.00-15.00. În baza studiilor făcute de către...
Ultima oră
Pe aceeași temă