25.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialCum putem ajunge la Olimpiadă după dezastrul de la Mondiale!

Cum putem ajunge la Olimpiadă după dezastrul de la Mondiale!

România merge ca primă reprezentantă a Europei în turneul preolimpic, după ce Suedia şi-a asigurat prezenţa prin perfomanţa de la Campionatul Mondial.

Naţionala feminină de handbal nu mai este nevoită să aştepte numele viitoarei campioane pentru a se califica în turneul din 25-27 mai. România a acces în această fază ca primă reprezentantă a Europei, după ce la Europeanul din 2010 a obţinut bronzul.

În turneele preolimpice, şase echipe provin de la Mondiale, iar alte şase ca reprezentante ale continentelor. Două dintre cele opt repezentative calificate în sferturile CM, Norvegia şi Brazilia, au deja biletele pentru Londra.

În acest caz, celelalte şase echipe din sferturi, Rusia, Croaţia, Danemarca, Angola, Franţa şi Spania, au acces în turneele preolimpice. Campioana mondială se va califica direct, caz în care şi Suedia prinde locul 9 şi “eliberează” României primul loc cuvenit Europei. Dacă Norvegia ia titlul, atunci Suedia este la Londra, fără a mai juca în luna mai.

România va juca pentru calificarea la Londra, probabil într-o grupă cu Rusia, Franţa, Danemarca sau Spania (gazdă), Croaţia, Suedia sau Muntenegru (a doua echipă de la CM) şi Japonia, reprezentanta celui de-al patrulea continent.

Mai rămâne Voina?

Preşedintele Federaţiei Române de handbal, Cristian Gaţu, a declarat după partida cu Croaţia că se gândeşte la un antrenor străin pentru a-l înlocui pe actualul selecţioner Radu Voina.

“Aducem un antrenor din străinătate. Gata şi cu Voina, dar şi cu Tadici, care văd că s-a transformat în lider de sindicat. La vremuri noi, mergem în haine noi”, a spus Gaţu conform prosport.ro.

 

 

Cele mai citite

Năpasta, răscruce între realul si mitologicul romanesc

Saga și odiseea unei femei puternice, la răscrucile dintre real și fantastic, între lumină și întuneric, între dreptate și nedreptate, nevoită de destin și de...

Consiliul de Securitate ONU are o reuniune de urgență pe tema atacului Iranului asupra Israelului

Consiliul de Securitate al ONU va avea o reuniune de urgență, în ziua de duminică, 14 aprilie 2024, în care va discuta atacul Iranului...

Nadia Comăneci o susține pe Simona Halep. “Tenisul avea nevoie de ea”

Revenirea Simonei Halep pe terenul de tenis a fost salutată de numeroase personalități, printre care și legenda gimnasticii Nadia Comăneci (62 de ani). Fosta...
Ultima oră
Pe aceeași temă