19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCum poţi să slăbeşti dacă îţi reorganizezi bucătăria

Cum poţi să slăbeşti dacă îţi reorganizezi bucătăria

Încerci de mult timp să slăbeşti, dar nici o dietă nu a dat rezultate? Uită de regim şi de exerciţiile dificile, cercetătorii au descoperit o modalitate mult mai uşoară prin care poţi să slăbeşti până la zece kilograme într-un an.

Cum poţi face asta? Trebuie doar să schimbi locul alimentelor din bucătăria ta, potrivit site-ului ivillage.com.

Dacă îţi vei organiza bucătăria după câteva reguli simple vei putea să îţi stăpâneşti poftele nesănătoase şi vei consuma mai multe alimente bune pentru organismul tău, spune Larrian Gillespie, autorul cărţii The Goddess Diet.

Raftul de sus al frigiderului: Locul băuturilor sănătoase

Locul cu care trebuie să începi poziţionarea alimentelor este raftul de sus al frigiderului. Aici trebuie să depozitezi băuturile sănătoase cu un nivel de calorii scăzut cum ar fi laptele degresat, sucul natural de fructe şi legume fără adaosuri de zahăr si alte sucuri cu puţine calorii.
Consumarea acestor băuturi este cel mai simplu mod prin care poţi să elimini caloriile din alimentaţie, spune Gillespie. În plus, dacă vei rămâne hidratat tot timpul, vei reuşi să-ţi stăpâneşti pofta de mâncare.
Iar dacă vei reuşi să înlocuieşti sucurile pline de zahăr cu aceste băuturi sănătoase, vei slăbi până la un kilogram şi jumătate într-un an, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Minnesota, America.

Al doilea raft al frigiderului: Casa produselor proaspete

Cercetătorii americani spun că oamenii uită să cumpere produse proaspete atunci când se duc la magazin. Poate şi-ar aduce aminte dacă ar şti că, dacă mănâncă zilnic produse proaspete, pot slăbi un kilogram în fiecare săptămână făra a face nici un efort.
Aşa că pe al doilea raft al frigiderului trebuie să aranjezi alimente proaspete, cum ar fi fructele şi legumele. Gillespie recomandă să ţii câteva bucăţi de fructe sau legume tăiate chiar în faţa raftului, pentru a le savura dacă simţi nevoia să mănânci ceva. Astfel vei renunţa la gustările pline de calorii şi vei dubla consumul produselor poaspete şi naturale.

Al treilea raft al frigiderului: Joacă-te cu proteinele

Acest raft este cel mai bun loc pentru alimentele care conţin proteine, cum ar fi ouăle fierte, semipreparatele, carnea slabă fara piele, nucile şi produsele lactate fără grăsimi ca iaurtul si brânza.
Consumând în fiecare zi cu 60% mai multe proteine, vei reuşi să reduci numărul caloriilor cu 31%, potrivit cercetătorilor de la universitatea Yale. Acest lucru se datorează faptului că proteinele stimulează organismul să elimine un hormon care reduce pofta de mâncare.

Cutiile pentru legume: Închisorile tentaţiilor

Aceste cutii din frigider sunt locurile ideale pentru a depozita produsele cu multe calorii cum ar fi resturile de mâncare fast-food sau dulciurile.
Dacă vei reuşi să ascunzi aceste tentaţii vei reuşi să reduci consumul lor la jumătate, potrivit unui studiu realizat de universitatea Cornell.
„Creierul şi ochii sunt interconectaţi, de aceea primul lucru pe care îl vezi atunci când deschizi frigiderul este ceea ce şi creierul tău vrea ca tu să mânânci”, spune doctorul Michelle May, autorul site-ului amihungry.com.
De aceea, când vine vorba de junk-food, dacă ţii astfel de produse departe de câmpul tău vizual, le vei ţine departe şi de mintea ta şi implicit de stomacul tău.

Uşa frigiderului: Umple-o cu arome

Muştarul, sosurile picante, cum ar fi salsa, oţetul, uleiurile aromate şi dressing-urile cu suc de citrice trebuie depozitate pe uşa frigiderului.
Dacă vei savura feluri de mâncare mai aromate sau mai picante, vei reuşi să consumi cu 200 de calorii mai puţin în fiecare zi. Astfel, vei putea să scapi de opt kilograme în fiecare an, potrivit unui studiu realizat de fundaţia americană „Chicago’s Smell and Taste Treatment and Research”.

Congelatorul: Resursa sănătăţii

Dacă îţi vei aproviziona congelatorul cu produse proaspete şi naturale vei putea să găteşti mai sănătos. De asemenea nu vei mai comanda mâncare din oraş.
Poţi să pui în congelator peşte file, piept de pui şi legume mixte. Acestea te vor ajuta să pierzi aproximativ un kilogram pe lună, potrivit cercetătorilor americani.
Nutriţionistul Howard Shapiro îţi recomandă să pui în congelator şi gustări cu puţine calorii cum ar fi batoane cu fructe sau ingrediente pentru băuturi naturale.
Dulapul din bucătărie: Scoate vasele mici la înaintare
Paharele înalte şi subţiri, alături de farfuriile mici, trebuie amplasate în partea din faţă a dulapului.
Vasele mai mari ascunde-le undeva în spatele dulapului, unde nu vei putea ajunge la ele. Astfel vei reuşi să reduci cantitatea de mâncare şi de băuturi pe care le consumi şi, implicit, caloriile.
Un studiu realizat de cercetătorii de la universiteate Cornell arată că oamenii beau cu 25% mai puţin suc sau alte băuturi cu un nivel mare de calorii dacă folosesc pahare mai înale şi mai înguste. De asemenea, cercetarea a arătat că vei mânca cu 33 % mai puţine alimente dacă vei folosi farfurii mai mici, dar te vei sătura la fel de bine.

Cămara: Ascunde bine snacks-urile

Depozitează chipsurile, prăjiturelele şi alte gustări nesănătoase în locuri unde poţi ajunge cu greu şi astfel vei reduce cu 40% consumul de astfel de produse.
Cercetătorii de la universitatea Cornell au arătat că dacă vei pune aceste produse în locuri greu accesibile nu te vei mai obosi să le cauţi şi nu le vei mai consuma atât de des.

Pune un radio pe masa din bucătărie

Ascultă muzică în timp ce găteşti şi nu închide radio-ul când îţi savurezi mâncarea. Studiile arată că oamenii care ascultă muzică relaxantă consumă cu 40 % mai puţină mâncare fără măcar să îşi dea seama.
Profesorul în psihiatrie Norman Rosenthal, de la universitatea de medicină Georgetown din Washington, spune că stresul, anxietatea sau alte emoţii negative fac ce oamenii să mănânce mai repede şi mai mult. El spune că o muzică relaxantă te poate ajuta să te calmezi şi astfel poţi mânca într-un ritm liniştit.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă