4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCum pot obține pacienții vouchere de analize gratuite pentru tratamentul fără interferon

Cum pot obține pacienții vouchere de analize gratuite pentru tratamentul fără interferon

Pacienţii cu hepatită C şi ciroză hepatică pot solicita, începând cu 26 octombrie, vouchere care le permit să efectueze gratuit investigaţiile necesare la întocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fără interferon, informează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), potrivit Mediafax

Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au precizat că voucherele pentru investigaţiile necesare la întocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fără interferon vor ajunge la medicii de specialitate care vor realiza prescrierea tratamentului şi monitorizarea pacientului în centrele din: Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Oradea.

Citește și: Condiţiile CNAS pentru a beneficia de tratamentul nou pentru hepatita C

“Începând de săptămâna viitoare, pacienţii pot solicita voucherele pentru investigaţiile necesare a fi depuse la dosarul pentru aprobarea tratamentului fără interferon. Consider că accesul la această nouă terapie este un pas important, extrem de necesar pentru această categorie de bolnavi. Sper ca anul viitor să putem extinde tratamentul fără interferon al hepatitei C şi la stadiul F3”, a declarat, luni, Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Potrivit preşedintelui CNAS, semnatarul contractului cost- volum- rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C a transmis CNAS lista laboratoarelor şi centrelor de recoltare în care se vor efectua gratuit testările fibromax, genotipare şi viremiile, investigaţii necesare la întocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fără interferon.

Lista laboratoarelor este publicată pe site-ul CNAS, la secţiunea “informaţii pentru asiguraţi- medicamente- tratament fără interferon” http://www.cnas.ro/page/tratament-fara-interferon.html.

Potrivit CNAS, sunt două companii ale căror laboratoare şi centre de recoltare au fost acceptate de producător, respectiv SC Bioclinica SRL şi SC Synevo SRL. Laboratoarele Bioclinica sunt : câte patru în Timişoara, Oradea şi Bucureşti, câte trei în Cluj şi Iaşi şi câte unul în Târgu Mureş, Sibiu şi Constanţa. Laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo sunt: câte patru în Timişoara, Cluj şi Constanţa, câte două în Craiova şi Iaşi, 15 în Bucureşti.

“Reamintim pacienţilor că pentru întocmirea dosarului de aprobare pentru tratamentul fără interferon, trebuie să se adreseze medicilor de specialitate care se află în relaţie contractuală cu casele de asigurări din cele noua centre desemnate. Dosarul întocmit va fi depus la casa de asigurări de sănătate cu care se află în relaţie contractuală medicul de specialitate (prescriptor/curant), care- l va trimite apoi la CNAS. Comisia de specialitate a CNAS va analiza dosarele depuse în vederea aprobării şi va verifica dacă acestea corespund criteriilor de eligibilitate. Decizia comisiei va fi comunicată pacientului de către casa de asigurări de sănătate unde acesta a depus dosarul. Pe lângă investigaţiile amintite, dosarul pacientului va conţine în mod obligatoriu o serie de documente care se regăsesc pe site-ul www.cnas.ro, la secţiunea informaţii pentru asiguraţi- medicamente- tratament fără interferon. Tot la această secţiune, pacienţii pot accesa un document cu informaţii utile privind modul de administrare a tratamentului fără interferon”, a explicat Vasile Ciurchea.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă