21 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialCum l-au scăpat poliţiştii şi procurorii pe Uţă-Danezu

Cum l-au scăpat poliţiştii şi procurorii pe Uţă-Danezu

În dosarul în care George Uţă (zis Danezu’) a fost cercetat pentru bătaia cruntă administrată prietenei sale, procurorii şi poliţişti au audiat victima abia după o lună şi jumătate.

Tânărul interlop Daniel Uţă (21 de ani), arestat pentru tentativa de omor asupra unui poliţist, a scăpat recent de un dosar penal, în care era anchetat pentru bătaia cruntă aplicată iubitei sale, cu largul concurs al procurorilor şi poliţiştilor din Târgovişte, arată sursele RL, după analiza unor informaţii făcute publice chiar de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte. Tânăra de 19 ani, Andreea Gălie, este fata unui fost şef de post din localitatea Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa, şi a avut nevoie de 8-9 zile de îngrijiri medicale. Deşi era vorba de un dosar cu violenţă, anchetatorii au audiat victima la aproape 40 de zile de la eveniment, pe 5 mai 2010. „În cazurile de violenţă victima se audiază prima, în măsura în care poate comunica. În cazul de faţă, trebuia audiată în mod cert prima pentru că ea putea lămuri exact contextul. Ascultarea fetei la peste 30 de zile este o gafă clară a celor care au făcut dosarul”, ne-au declarat mai mulţi procurori.

Victima şi-a meritat bătaia?

La data audierii Andreei Gălie, anchetatorii dâmboviţeni au luat însă act de faptul că tânăra s-ar fi împăcat cu prietenul violent, George Uţă. Explicaţia dată procurorilor este halucinantă: în esenţă, rezultă că fata admite că şi-a meritat bătaia primită. „De asemenea, partea vătămată, Gălie Andreea, a mai declarat (…) când a fost lovită de acesta, consideră că şi ea a avut partea ei de vină, întrucât la acea dată, (…) a manifestat gelozie”, se arată în precizările făcute de Parchetul Târgovişte. În ceea ce priveşte acuzaţia de lipsire de libertate, procurorul şi poliţiştii din localitate au motivat neînceperea urmăririi penale prin lipsa elementelor constitutive, în sensul că probele ar fi arătat că fata a mers de bună voie în apartamentul interlopului Uţă. Totuşi, aceste afirmaţii sunt contrazise flagrant de imaginile bătăii, surprinse pe camerele de supraveghere de la intrarea în blocul în care locuia Uţă. Pe film se vede foarte clar că fata este trasă de păr violent şi introdusă cu forţa în clădire, fiind totodată lovită de interlopul furios cu picioarele.

Danezu’ şi Vampirul

Revenind la cea mai recentă agresiune comisă de George Uţă, cea asupra agentului Codruţ Oprea de la serviciul Investigaţii Criminale din IPJ Dâmboviţa, interlopul se apără, susţinând că în colimatorul său ar fi fost nu poliţistul, ci un anume „Vampirul”.

Deşi declaraţia dată în faţa procurorilor şi a judecătorilor a fost contrazisă de relatările martorilor, cert este că, agentul Codruţ Oprea, lovit cu o sticlă în cap, se află în continuare în comă la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost operat până acum de două ori. În ceea ce priveşte fapta interlopului, judecătorul de la Tribunalul Dâmboviţa, care a luat măsura arestării preventive, a apreciat că, „fiind o infracţiune contra vieţii, aceasta creează în rândul opiniei publice o stare de temere şi insecuritate, aşa încât probele care privesc săvârşirea faptei constituie tot atâtea probe certe cu privire la pericolul concret pe care l-ar prezenta lăsarea în libertate a inculpatului”. Ancheta din acest ultim dosar a scos la iveală că, surprinzător sau nu, camerele de supraveghere din barul unde a avut loc incidentul, nu funcţionau chiar în seara agresiunii asupra poliţistului. Potrivit unor surse locale, barul ar aparţine, prin interpuşi, viceprimarului municipiului, Bogdan Ana. Acesta e suspectat de legături cu clanul Ghenosu. 

Şi după ce a agresat un agent din cadrul IPJ Dâmboviţa, George Uţă a fost prins nu de poliţiştii din Târgovişte, ci de trupele speciale din Bucureşti.

Cele mai citite

Zeci de persoane, care încercau să ajungă în Piaţa Taksim pentru o manifestaţie de 1 Mai, reţinute de poliţie

Zeci de manifestanţi adunaţi la Istanbul pentru a sărbători 1 Mai au fost reţinuţi miercuri de forţele de ordine.Primele altercaţii au apărut în timp...

Excesul de piele de la nivelul pleoapei superioare. Cauzele și tratamentul blefaroșalazisului.

În lumea esteticii și a chirurgiei plastice, excesul de piele de la nivelul pleoapelor, cunoscut sub numele de blefaroșalazis, poate fi mai mult decât...

Ministerul Agriculturii, despre banii încasați de beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală

Beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranşă de plată în valoare totală...
Ultima oră
Pe aceeași temă