20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCum este promovată Delta Dunării

Cum este promovată Delta Dunării

Este prima dată când reprezentanţii tour-operatorilor de turism din ţară sosesc în deltă pentru un info tur, organizat de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului LITORAL – DELTA DUNĂRII, în parteneriat cu Patronatul din Turism Delta Dunării.

Vizita a cuprins o incursiune între Braţul Sfântul Gheorghe şi Braţul Sulina, până la localitatea Crişan, pe traseul Murighiol, Dunărea veche, canal Uzlina, lac Uzlina, lac Isac, lac Isaccel, canal Litcov, canal Ceamurlia, canal Caraorman. Agenţii de turism au studiat ofertele pensiunilor, vilelor şi căsuţelor.

De asemenea, au avut prilejul de urca la bordul unui hotel plutitor. În toate locurile vizitate s-a făcut un raport calitate-preţ şi s-a imaginat un profil al potenţialului turist. Pentru a le face acestora cât mai agreabil sejurul, patronii au amenajat săli de biliard, terenuri de tenis şi de joacă, servicii de spa, discoteci şi piscine. În plus, bucătarii-şefi se laudă cu fel de fel de mâncăruri tradiţionale.

Facilităţi pentru turişti

În medie, o zi de cazare plus o excursie pe Dunăre ar ajunge la 100 de euro de persoană. Cele mai convenabile ca preţ rămân sejururile pe mai multe zile, pentru că turistul beneficiază de reduceri la cazare. „Nu avem preţuri mai mari decât în Bulgaria.

Serviciul all-inclusive costă 55 euro de persoană”, a spus un hotelier. La o pensiune, o cameră dublă costă între 120 şi 180 de lei, cu masă, iar la un hotel preţul este 280 lei de persoană. La o altă pensiune o cameră costă, de luni până joi, 35 de euro de persoană, iar în week-end aceeaşi cameră costă 40 de euro, cu mese complete.

Un apartament într-o vilă se poate închiria cu 600 lei pe noapte. La un hotel plutitor, un sejur porneşte de la 89 de euro de persoană pentru trei nopţi de cazare şi peste 200 de euro pentru şapte nopţi de cazare. Tariful include şi masă în regim de demipensiune.

Cele mai ieftine sunt camerele de la căsuţe. „În iulie a mers prost la cazări, în august a fost bine, iar în week-end-urile prelungite, cu sărbători, a fost foarte bine”, ne-a spus un proprietar de pensiune.

Repere de promovare

Unele agenţii de turism din ţară au avut, în pachetele de promovare, obiective turistice din Delta Dunării. De exemplu, vechiul oraş Sulina sau fascinanta pădure Letea. „În Europa, pe unde am fost, nu am văzut astfel de frumuseţi.

Pot să spun că este chiar Veneţia României şi sper ca toţi cei care sunt iubitori de pescuit, de vânătoare să vină să vadă Delta Dunării. Sunt hoteluri cu piscină, cu o dotare foarte bună. Am văzut că şi serviciile sunt de calitate”, a fost de părere directoarea unei agenţii de turism din Oneşti,Vasilica Cociş.

„Voi recomanda cu siguranţă turiştilor satul pescăresc de la Crişan. Este un loc în care te poţi relaxa şi, în acelaşi timp, poţi pescui într-un spaţiu frumos amenajat”, ne-a spus reprezentantul unei agenţii de turism din Constanţa.

Delta Dunării este căutată şi de către turişti străini. Aceştia se informează din timp de oferte şi îşi fac rezervări pe internet. În această vară, ponderea acestora a fost de 25%, un procent într-o uşoară creştere faţă de anul trecut. Cei mai mulţi au fost spanioli.

SPECIALISTUL

O vacanţă exotică

„Am făcut un tur absolut fantastic în tărâmul liniştii. Aşa aş numi eu Delta Dunării, o vacanţă pe alocuri exotică, pe alocuri o vacanţă de aventură, dar şi o vacanţă cu foarte multă linişte. Tarifele sunt mai mari decât pe litoral sau în zonele montane, sau în zonele de agroturism din România, dar merită, pentru că locuri ca aici, în Deltă, practic nu găsim nicăieri în Europa”, a precizat preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului LITORAL – DELTA DUNĂRII, Corina Martin.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă