16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCum au "importat" basarabenii ultimul model de Mercedes

Cum au „importat” basarabenii ultimul model de Mercedes

Doi bărbaţi cu dublă cetăţenie au încercat să introducă în România un autoturism marca Mercedes S320, în valoare de aproximativ 80.000 euro, care a fost declarat furat din Italia în urmă cu două săptămâni. La Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand s-au prezentat pentru a intra în România, într-un autoturism marca Mercedes S320, care avea aplicate numere de înmatriculare româneşti, doi bărbaţi cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească.

Cum au fost prinşi de poliţişti

La controlul de frontieră, şoferul autoturismului a prezentat un certificat de înmatriculare românesc, din care reieşea că autoturismul era fabricat în anul 2008. „În cadrul verificărilor efectuate s-a constatat că mai multe părţi componente ale autovehiculului aveau înscrise ca an de fabricaţie 2011. Poliţiştii de frontieră au continuat cercetările şi au stabilit că seria de şasiu a fost modificată şi că autoturismul este de fapt fabricat în anul 2011. Din verificările efectuate prin Punctul de Contact Oradea şi Biroul Naţional Interpol a rezultat că maşina a fost declarată furată din Italia în data de 27.11.2011. Cei doi bărbaţi au spus că au primit Mercedesul în Italia, de la o persoană necunoscută şi trebuiau să-l transporte în Bucureşti, unde ulterior urmau să fie contactaţi pentru a-l preda”, spun surse judiciare. Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Arad, până la finalizarea cercetărilor.

Citat: „În cadrul verificărilor efectuate s-a constatat că mai multe părţi componente ale autovehiculului aveau înscrise ca an de fabricaţie 2011. Poliţiştii de frontieră au continuat cercetările şi au stabilit că seria de şasiu a fost modificată şi că autoturismul este de fapt fabricat în anul 2011. Din verificările efectuate prin Punctul de Contact Oradea şi Biroul Naţional Interpol a rezultat că maşina a fost declarată furată din Italia în data de 27.11.2011” – surse judiciare.

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă